Vandaag is zondag 11 augustus  

categorie categorie Bedevaart
bedevaart
Klooster Wittem

Klooster Wittem

Website E-mail

Wittemer Allee 32
6286 AB  Wittem
(043) 450 17 41

openingstijden: dagelijks van 8:00 tot 20:00 uur

Alle evenementen
van deze organisatie


wanneerwoensdag 21 t/m dinsdag 27 oktober 2009    Evangelie van 2009-10-21
 titelSPV 7-daagse voettocht 'Peerke's Pad'
beschrijving

De redemptorist Petrus (Peerke) Donders (1809-1887) woonde 45 jaar in Suriname, waar hij veel betekende voor slaven en uitgestoten melaatsen. In 1982 werd hij om zijn grote inzet zalig verklaard. Met name in zijn geboortestad Tilburg en in Suriname wordt dit jaar op veel manieren zijn 200e geboortedag (27 oktober) feestelijk herdacht. Tilburg eert hem als ‘patroon van de multiculturele samenleving’ en gaat een ‘Peerke Donders-paviljoen’ bouwen in het al bestaande, naar hem genoemde park.

‘Peerke’ wordt wel eens de ‘Nederlandse Gerardus’ genoemd. I.v.m. zijn jubileum wordt een tocht voorbereid van Gerardusoord Wittem naar Tilburg, die voor het eerst plaats zal vinden in de 7 dagen vóór de eigenlijke feestdag.

Op de eerste dag, 21 oktober, wordt er samen met de SPV gewandeld naar Houthem. De voettocht met etappes van gemiddeld 25 km. voert door de prachtige omgeving (in herfsttooi!) van de beide Limburgen en de Brabantse Kempen. Er wordt overnacht in Houthem, Dilsen/Lanklaar (B), Bree (B), Valkenswaard, Hoogeloon en Abdij Koningshoeven.

De organisatoren Jelle Wind, Henk Erinkveld en de Tilburgse journalist Paul Spapens roepen (geoefende) wandelaars die geïnteresseerd zijn op, zich nu al te melden.

info

Jelle Wind
Klooster Wittem
(043) 450 17 41

Stichting Pelgrimswegen & Voetpaden
Wittemer Allee 32
6286 AB Wittem
www.spvlimburg.nl

organisatieKlooster Wittem
locatieVan Wittem naar Tilburg
plaatsWittem (Limburg)
postcode62
bisdomRoermond
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl