Vandaag is zaterdag 10 augustus  

categorie categorie Festiviteit
festiviteit
Bisdom Roermond
(B Roermond)

Bisdom Roermond

Website E-mail

Postbus 980
6040 AZ  Roermond

Bisschopshuis
Paredisstraat 10
6041 JW Roermond

tel (0475) 386 888

Alle evenementen
van deze organisatie


wanneerzondag 11 april 2010    Evangelie van 2010-04-11
(Goddelijke Barmhartigheid / Beloken Pasen)
 titelDekenale jubileumdag
beschrijving

Het 450-jarig bestaan van Bisdom Roermond wordt een jaar lang gevierd met tal van activiteiten. Daaronder ook bijeenkomsten in de zestien dekenaten van het bisdom. De eerste drie vonden reeds plaats. In deze maand augustus zijn er twee samenkomsten.

Op zondag 16 augustus in het dekenaat Venlo-Tegelen en op 30 augustus in het dekenaat Sittard. Tot en met mei volgend jaar zijn er vervolgens nog samenkomsten in de elf overige dekenaten van het bisdom.

Doel van de dekenale bijeenkomsten is om het ‘samen Kerk-zijn’, dat het bisdomjubileum wil uitstralen, niet alleen op diocesaan niveau te vieren, maar vooral ook in de regio op lokaal niveau. Bisschop Frans Wiertz zal dit jaar alle dekenale jubileumdagen bezoeken om zo de gelovigen uit het betreffende dekenaat te kunnen ontmoeten en samen het geloof te vieren.

Venlo-Tegelen
De dekenale dag in Venlo wordt gehouden in het oppenluchttheater De Doolhof in Tegelen. Omdat deze dag plaatsvindt daags na het hoogfeest van Maria Tenhemelopneming, staat deze samenkomst in het teken van Maria. Het programma begint om 10.30 uur met een pontificale eucharistieviering in het openluchttheater waarbij bisschop Frans Wiertz hoofdcelebrant is. In samenwerking met alle parochies van het dekenaat, met alle koren en parochiepriesters zal deze H. Mis hét hoogtepunt vormen van het programma. Voor de gelegenheid vervallen deze zondag alle eucharistievieringen in de diverse parochiekerken van het dekenaat ten gunste van deze gezamenlijke eucharistieviering en zijn alle parochianen welkom in De Doolhof.

Sittard
De dekenale dag in Sittard wordt gecombineerd met de jaarlijkse Sint-Rosaprocessie. Om 9.30 uur viert bisschop Frans Wiertz de pontificale H. Mis in de Sint-Michaëlkerk op de Markt. Aansluitend trekt de uitbundige processie naar de Sint Rosakapel en is er een nazit voor de parochievrijwilligers.

Overige dekenale dagen
De elf nog resterende dekenale dagen vinden plaats op:

13 september Weert
17 september Helden
19 september Schinnen-Geleen
20 september Kerkrade
25 september Heerlen
27 september Susteren-Echt
7 november Gulpen-Gronsveld
11 april 2010 Brunssum
17 april 2010 Horst
13 mei 2010 Venray-Gennep
14 mei 2010 (Maastricht

Daarnaast kent het jubileumjaar ‘450 jaar bisdom Roermond’ nog diverse andere activiteiten. Kijk op de jubileumsite voor het volledige programma.

info

www.bisdomjubileum.nl

organisatieBisdom Roermond
locatie
plaatsBrunssum (Limburg)
postcode64
bisdomRoermond
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl