Vandaag is zaterdag 10 augustus  

categorie categorie Ontmoeting
ontmoeting
wanneermaandag 28 september 2009    Evangelie van 2009-09-28
begintijd19:30 uur
 titelMaatschappelijke stages in de kerk
beschrijving

Informatieavond

Voor geïnteresseerden in maatschappelijke stages in de kerken

Inhoud

Zijn er in jullie kerk bejaarden te bezoeken, die graag met een jongere samen koffie drinken, een praatje of wandeling maken? Kan er in of rond het kerkgebouw geklust of schoongemaakt worden? Of zijn er extra handen bij de rommelmarkt, de kinderactiviteit of koffiebar nodig? Middelbare scholieren kunnen met een maatschappelijke stage ook iets betekenen voor jullie kerk! In een maatschappelijke stage moeten scholieren investeren in de maatschappij en echt iets zinvols doen voor een ander. Anderzijds krijgen kerken met een stagiaire de kans om daadwerkelijk ‘kerk in de stad’ te zijn en op heel verschillende manieren jongeren binnen te krijgen. Jongeren nemen een verfrissende blik en nieuwe energie mee en bieden extra handen. 

Aan de orde komen:

  • Wat en voor wie is een maatschappelijke stage?
  • Waarom in de kerk?
  • Wat wordt er van een stageplaatsaanbieder / begeleider verwacht?
  • Uitwisseling van ideeën voor het creëren van stageplaatsen

Resultaat

Na deze informatieavond is duidelijk wat een maatschappelijke stage is en ben je in staat om binnen jouw kerkelijke gemeente of parochie stageplaatsen te creëren voor middelbare scholieren. Voor ondersteuning bij het invoeren van maatschappelijke stages, denken wij ook daarna graag mee.

Kosten: vrijwilligers € 2,50
Lokatie: Gebouw de Heuvel, Grotekerkplein 5, 3011 GC Rotterdam

info

De Heuvel, adviesbureau voor jeugd- en jongerenwerk 
Grotekerkplein 5
3011 GC Rotterdam
(010) 413 21 00 (open ma/do)
www.deheuvel.nl
info@deheuvel.nl

locatieGebouw de Heuvel, Grotekerkplein 5
plaatsRotterdam (Zuid-Holland)
postcode30
bisdomRotterdam
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl