Vandaag is zondag 14 juli  

categorie categorie Ontmoeting
ontmoeting
Bisdom Roermond
(B Roermond)

Bisdom Roermond

Website E-mail

Postbus 980
6040 AZ  Roermond

Bisschopshuis
Paredisstraat 10
6041 JW Roermond

tel (0475) 386 888

Alle evenementen
van deze organisatie


wanneerdinsdag 23 maart 2004    Evangelie van 2004-03-23
 titelVerstandelijk gehandicapten
beschrijving‘Hoe omgaan met ouders van verstandelijk gehandicapten?’

De geboorte van een gehandicapt kind kan de wereld van ouders op z'n kop zetten, omdat ze zo'n kind niet hadden verwacht. Hoe gaan ze daarmee om? Hoe leren ze zo'n kind accepteren? Daarover wordt op dinsdag 16 en dinsdag 23 maart een ontmoetingsdag voor vrouwen georganiseerd. De dag, die wordt gehouden in de bisdomgebouwen te Roermond, is bedoeld voor katholieke vrouwen en leden van vrouwenorganisaties in Limburg. De organisatie is in handen van de Stichting Mgr. Schrijnen-Huis.

Naast bovengenoemde vragen komt tijdens de dag ook de vraag aan de orde wat 'buitenstaanders' kunnen doen om ouders van verstandelijk gehandicapten beter te begrijpen, naar hun zorgen en problemen te luisteren en hen waar mogelijk te helpen.

Hoofdspreker tijdens de dag is Antonij Rietman. Hij is beleidsmedewerker ethiek en identiteit bij een organisatie van verstandelijk gehandicapten en heeft zelf twee dubbelgehandicapte zussen. Rietman belicht het thema onder meer aan de hand van passages uit het boek 'Leven met elkander' van de theoloog Diettrich Bonhöffer.

Het dagprogramma voorziet verder in een eucharistieviering, een lunch, gesprek en ontmoeting. Beide dagen duren van 10.00 uur tot 15.30 uur. Deelnemers kunnen kiezen uit één van beide dagen. Deelname is gratis, maar aanmelden vooraf is noodzakelijk.

info(0475) 386820
organisatieBisdom Roermond
locatieBisdomgebouwen
plaatsRoermond (Limburg)
postcode60
bisdomRoermond
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl