Vandaag is zondag 11 augustus  

categorie categorie Festiviteit
festiviteit
wanneerzaterdag 15 t/m zondag 16 augustus 2009    Evangelie van 2009-08-15
(Maria Tenhemelopneming)
 titelMariafeesten Klein Lourdes
beschrijving

In 2009 worden opnieuw de jaarlijkse Mariafeesten gehouden in Tienray op zaterdag 15 en zondag 16 augustus in en rondom de kerk.
Dit jaar staan we bij de Mariafeesten ook stil bij het jubileum van ons bisdom wat 450 jaar bestaat. Hun thema van dit jubileumjaar is Al-licht. En allicht mogen we dit hier ook vieren. Vieren in Tienray, het Nederlandse Klein-Lourdes.

Al vanaf 1440 komen mensen naar Tienray om te bidden, om God te danken, om de hulp van Maria in te roepen. Allereerst bij de Troosteres der Bedrukten, aansluitend bij Onze Lieve Vrouw van Lourdes. Graag willen wij u uitnodigen om dit ook mee te maken.

Veel mensen zijn geraakt door hun bezoek aan Lourdes. Geraakt door het gebed, de samenhang, maar ook door de processies. En gelukkig het kan nu ook allemaal hier in Tienray. Ook daar zullen we samen bidden, aandacht hebben voor elkaar, maar tegelijkertijd ook samen de processies lopen, zowel met het Allerheiligst Sacrament als het licht. De kaarsjes voor de lichtprocessie zijn in de kerk te verkrijgen.

Na de vieringen is er de mogelijkheid om de relikwie van de H. Bernadette te vereren. Verder is de kerk dagelijks altijd geopend voor persoonlijk gebed. Er bestaat altijd de mogelijkheid om een kaarsje op te steken of een intentie in het intentieboek te schrijven. Tijdens de Mariafeesten zullen er een aantal kleine devotionalia te koop zijn.

Programma Mariafeesten
Zaterdag 15 augustus:
20.00 uur     Plechtige Hoogmis met aansluitend de lichtprocessie.
Opgeluisterd door het Gemengd Koor van Tienray

Zondag 16 augustus:
10.30 uur    Bedevaartsmis van Meerlo
15.00 uur    Marialof met aansluitend Sacramentsprocessie door Mgr. De Jong, opgeluisterd door het Gemengd Koor van Tienray.

info

ruud.verheggen@home.nl

www.kleinlourdes.nl

locatieKlein Lourdes
plaatsTienray (Limburg)
postcode58
bisdomRoermond
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl