Vandaag is donderdag 17 oktober  

categorie categorie Cultuur
cultuur
wanneerzaterdag 15 t/m zondag 16 augustus 2009    Evangelie van 2009-08-15
(Maria Tenhemelopneming)
 titelRomeinse activiteiten Museum Orientalis
beschrijving

Romeinen
De Romeinen manifesteerden zich al 2000 jaar geleden in deze regio. En nog steeds in de Via Orientalis in ons museumpark. Het weekend van zaterdag 15 en zondag 16 augustus staat deze locatie in het teken van de Romeinen staan.

Voor elk wat wils
De combinatie militair en burgerleven was typisch Romeins en is dus is ook te zien tijdens dit weekend. Museumpark Orientalis biedt jong en oud twee dagen lang van 11.00 tot 16.00 uur een rijk gevuld Romeins programma. Zo gevarieerd dat elke bezoeker wel iets van zijn gading vindt.

Een kleine selectie

  • Minirondleidingen Romeins huis
  • Zelf een Romeinse helm maken
  • Demonstratie hout of steen snijden
  • Wijn schenken en recepten informatie
  • Zelf fresco schilderen
  • Romeinse soldaten gevechten
  • Romeinse voorspellingen
  • Demonstratie pottenbakken
  • Demonstraties brood bakken in de Romeinse bakkerij

Niet alle activiteiten zijn er op zaterdag en op zondag. Voor het complete weekendprogramma, raadpleeg de website van Museumpark Orientalis.

Avé, CORBVLO!
‘Levende Romeinse Geschiedenis Groep’ CORBVLO (de V wordt uitgesproken als U!) treedt zondag 16 augustus in het museumpark op. CORBVLO zal demonstraties en uitleg geven over het Romeinse soldatenleven en dat van de  gladiatoren. Kinderen mogen een echte Romeinse helm passen. Tijdens het optreden van de groep zal een Romeinse vrouw het kaartweven demonstreren. CORBVLO zal demonstraties en uitleg geven over het Romeinse soldatenleven en dat van de  gladiatoren. Kinderen mogen een echte Romeinse helm passen. Tijdens het optreden van de groep zal een Romeinse vrouw kaartweven demonstreren.

Zomerkorting
De hele maand augustus geeft Museumpark Orientalis een fikse korting van

€ 12,50 op een zogenaamd ‘familieticket’: twee volwassenen en 2 kinderen t/m 12 jaar betalen slechts € 15,00 entree. Bovendien krijgen kinderen t/m 12 jaar bij aankoop van een pannenkoek in het Café-Restaurant Orientalis een gratis knuffeldiertje kado! Deze actie is geldig tm 31 augustus 2009.

Ontwikkelingen
Museumpark Orientalis zit in een ontwikkelingsfase. We willen het park niet alleen verfraaien aan de buitenkant, maar ook aan de binnenkant: het aanbod vergroten en verdiepen. Dat neemt tijd in beslag en daar vragen wij uw begrip voor. In verband met een renovatie is het Jeruzalemhuis tijdelijk gesloten. Binnenkort heten we u graag weer welkom in het vernieuwde Jeruzalemhuis.

We vernemen graag van onze bezoekers wat hun wensen zijn, wat zij denken dat ons museumpark met zijn opbouwende, positief kritische insteek zou verrijken. Want iedereen heeft met ‘cultuur en religie’ te maken! Direct of indirect!

info

Museumpark Orientalis
Profetenlaan 2
6564 BL Heilig Landstichting

(024) 382 31 10
info@museumparkorientalis.nl
www.museumparkorientalis.nl

locatieProfetenlaan 2
plaatsHeilig Landstichting (Gelderland)
postcode65
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl