Vandaag is zaterdag 19 oktober  

categorie categorie Bedevaart
bedevaart
wanneerzaterdag 12 september 2009    Evangelie van 2009-09-12
 titelDagbedevaart OLV van Oostakker
beschrijving

Het bedevaartsoord kwam er op initiatief van een adellijke vrouw: Markiezin de Courtebourne-de Nédonchel die toen op het naburige kasteel Slotendries woonde. In 1873 bouwde zij in haar tuin een grot ter ere van Onze-Lieve-Vrouw van Lourdes.

Na de inzegening van het beeld aan de grot in 1873 vroegen omwonenden en bewoners van het Gentse om te mogen komen bidden aan de grot. Een jaar later is Pieter De Rudder aan de grot op miraculeuze wijze genezen van een open beenbreuk. Door deze genezing ontstond er een grote toeloop van gelovigen.

Om de bedevaarders te ontvangen bouwde men een kerk in neo-gotische stijl. Ze werd in 1877 ingezegend en in 1924 verheven tot basiliek. De basiliek is gewijd aan Onze-Lieve-Vrouw Onbevlekte Ontvangenis, de naam waarmee Maria zich bekend maakte aan Bernadette op 25 maart 1858.

Bij voldoende belangstelling (minimaal 40 personen) organiseren we vanuit Noord-Holland een dagbedevaart naar Oostakker.

Het reisschema zal er voorlopig als volgt uitzien:

07.30 uur - Zaandam (Busstation)
07.50 uur - Amsterdam Sloterdijkstation
08.15 uur - Amsterdam Amstelstation
08.45 uur - Utrecht Jaarbeursplein

Op de terugweg brengen we een kort bezoek aan het geboortehuis en de kapel van de Zalige Petrus Donders in Tilburg. Deze werd op 27 oktober 1809 aldaar geboren.

Het is de bedoeling om uiterlijk 6 uur uit Tilburg te vertrekken. Zodat we niet te laat in Zaandam terug zijn.

Afhankelijk van het aantal deelnemers kunnen opstapplaatsen worden aangepast bijvoorbeeld vanuit Haarlem, Alkmaar en Hoorn.

Mensen vragen wel eens ,voor dat ze zich aanmelden of het doorgaat,natuurlijk kan dat alleen maar als men zich aanmeld.

De reissom is € 27,00
Dit bedrag kan overgemaakt worden nadat u zich hebt aangemeld,op giro 0670165 t.n.v. C.H.J.Vermolen te Zaandam onder vermelding van bedevaart Oostakker. U bent ingeschreven als het geld bij ons binnen is op  8 september.

Alle deelnemers zullen vóór 10 september een programma en bevestiging ontvangen.

Aanmelden t/m 5 september

info

Chris Vermolen
Poelenburg 22
1504 NA Zaandam
(075) 616 43 21

locatie
plaatsOostakker (België)
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl