Vandaag is dinsdag 17 september
Prinsjesdag / Heilige Lambertus
 

categorie categorie Muziek
muziek
wanneerzondag 13 september 2009    Evangelie van 2009-09-13
 titelStart Widor Festival, orgel
beschrijving

Zondagmiddagconcert in de Willibrordkerk, Minrebroederstraat 21, Utrecht
Zondag 13 september 2009 14.00 uur

Start Widor Festival, orgel

Met medewerking van het Sint Willibrordkoor onder leiding van Bernard Rikkert de Koe en Bas Groenewoud, orgel, wordt “Missa Opus 36” van Charles Marie Widor uitgevoerd.

Toegang gratis, collecte na afloop

Widor festival Op zondag 13 september is de aftrap van het Widor festival. Charles Marie Widor (1844-1937) was een Franse organist, componist en docent. Widor werd geboren in Lyon, Frankrijk in een familie van orgelbouwers. Zijn oeuvre bestaat uit onder andere 10 symfonieën voor orgel, die dit najaar in de Willibrordkerk zullen worden uitgevoerd tijdens de zondagmiddagconcerten (13 september – 22 november). Het Widor-programma is het vervolg op de succesvolle reeks Vierne concerten uit 2008.

Bernard Rikkert de Koe is sinds 1989 verbonden aan de Willibrordkerk als dirigent van het Willibrordkoor. Bas Groenewoud is artistiek leider van de Stichting Ondersteuningsfonds van de St. Willibrordkerk Utrecht en tevens vaste organist van de Willibrordkerk.

Na het concert op 13 september zullen de feestelijkheden worden voortgezet met een Processie van de Relieken van Sint Willibrord naar de St. Catharinakerk.

info

www.sintwillibrorduskerk.nl

locatieWillibrordkerk, Minrebroederstraat 21
plaatsUtrecht (Utrecht)
postcode35
bisdomUtrecht
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl