Vandaag is zondag 11 augustus  

categorie categorie Conferentie
conferentie
Katholiek Alpha Centrum
(RK Alphacentrum)

Katholiek Alpha Centrum

Website E-mail

Steenschuur 19
2311 ES  Leiden

info@rk-alphacentrum.nl

Alle evenementen
van deze organisatie


wanneerzaterdag 10 oktober 2009    Evangelie van 2009-10-10
 titel(Pre)Marriage Course conferentie
beschrijving

De (Pre)Marriage Course wordt inmiddels al in veel plaatsen gegeven. Het belang van een sterk en gezond huwelijk wordt steeds belangrijker gevonden. Ook omdat steeds meer mensen geconfronteerd worden in kerk en samenleving met het verdriet en de moeite rondom relaties die niet goed gaan of zelfs stuklopen.

De (Pre)Marriage Course is een cursus die stellen handvatten wil geven om een relatie op te bouwen die een leven lang duurt. Net als het Alpha-concept begint de avond met een maaltijd, volgt er een inleiding op het thema en wordt daarover doorgepraat. Het grote verschil is dat zowel de maaltijd als de gesprekken niet in een grote groep plaats vinden, maar in tweetallen. In een gezellige, open en veilige sfeer worden de volgende thema’s behandeld in de Marriage Course:

  • sterke fundamenten leggen
  • de kunst van het communiceren
  • conflicten oplossen
  • de kracht van vergeving
  • ouders en schoonouders
  • goede seks
  • liefde in actie

In de Premarriage Course:

  • communicatie
  • toewijding
  • conflicten oplossen
  • liefde levendig houden
  • gedeelde doelstellingen en waarden

Na deze avonden is er een feestelijke afsluitingsavond met de deelnemers die de mogelijkheid hebben om anderen vrijblijvend kennis te laten maken met de (Pre)Marriage Course. De cursus is bedoeld voor stellen van alle leeftijden.

Inmiddels wordt er op ruim 140 plaatsen een Marriage Course aangeboden. En op ongeveer 20 plaatsen een Premarriage Course. Voordat u/je een (Pre)Marriage Course op gaat starten in uw kerk/gemeente is een goede voorbereiding nodig. Wij adviseren ieder paar dat de cursus geeft om allereerst zelf een cursus te volgen in een andere plaats. Op die manier beleeft u zelf wat de cursus met uw relatie kan doen. Daarnaast is het belangrijk om de (Pre)Marriage Course-conferentie bij te wonen. Hierin wordt aandacht geschonken aan de uitgangspunten van en het werken met de (Pre)Marriage Course. Er is een voorbeeldbijeenkomst en er is ruimte voor al uw vragen.

Programma

09.00 uur - Registratie
09.30 uur - Opening
10.15 uur - Visie + Praktijk (Pre)Marriage Course
11.15 uur - Pauze
11.45 uur - Wat is de APK-terugkomavond? + Inbedding in de kerk en omgeving
12.45 uur - Lunch
13.45 uur - Workshops
15.15 uur - Vragen en Antwoorden met de ervaringsdeskundigen
15.45 uur - Afsluiting
16.00 uur - Einde

Workshops

In het middagprogramma (13.45 – 15.15 uur) kunt u kiezen uit twee workshops. Voor de Marriage Course:

M03
Voorbeeldles Marriage Course – Een workshop voor iedereen die voor het eerst aan de slag gaat met de Marriage Course en/of nog nooit een conferentie heeft bijgewoond.

M05
Verdiepingsworkshop – Voor iedereen die al eerder een conferentie heeft bijgewoond. Het onderwerp van deze workshop volgt nog

Voor de Premarriage Course:

M03
Voorbeeldles Premarriage Course – Een workshop voor iedereen die voor het eerst aan de slag gaat met de Premarriage Course en/of nog nooit een conferentie heeft bijgewoond.

M05
Verdiepingsworkshop – Voor iedereen die al eerder een conferentie heeft bijgewoond. Het onderwerp van deze workshop volgt nog

Kosten
De kosten voor de (Pre)Marriage Course-conferentie bedragen € 70,- per echtpaar, als u zich uiterlijk 27 september 2009 opgeeft. Dit is inclusief een lunch voor twee en een handleiding. Na die datum kost deelname € 75,- per echtpaar. Het verschuldigde bedrag wordt maximaal twee weken voor de conferentie van uw rekening afgeschreven.

info

www.marraigecourse.nl

organisatieKatholiek Alpha Centrum
locatie
plaatsHouten (Utrecht)
postcode39
bisdomUtrecht
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl