Vandaag is maandag 15 juli  

categorie categorie Bedevaart
bedevaart
wanneerzondag 2 augustus 2009    Evangelie van 2009-08-02
 titelJaarlijkse bedevaart Frater Andreas
beschrijving

Op zondag 2 augustus 2007 houdt de congregatie Fraters CMM de jaarlijkse bedevaart bij het graf van Frater Andreas.

Vanaf de zomer van 2009 kreeg frater Andreas (Jan) van den Boer de aanduiding 'Eerbiedwaardige Dienaar Gods' toebedeeld. Hiermee is de verhoopte zaligverklaring weer een stapje dichterbij. Ruim een eeuw na zijn dood maakt hij nog altijd indruk op gelovigen.

De bedevaart op 2 augustus gaat naar zijn graf in de kapel van het Generalaat van de Fraters van Tilburg, Gasthuisring 54 te Tilburg. Vanaf 14.30 is iedereen welkom, om 15 uur wordt gestart met een Eucharistieviering. Na afloop is er gelegenheid tot ontmoeting onder het genot van een kop koffie.

Frater Andreas leefde van 1844 tot 1917 en was onderwijzer op één van de scholen van de Fraters CMM, ook bekend als de Fraters van Tilburg. Hij had een bijzondere uitstraling. Hij was mild en aandachtig voor zijn leerlingen en zeer toegewijd aan zijn medebroeders. Hij leefde op zeer authentieke wijze zijn geloof voor in een barmhartige God, hetgeen een enorme indruk heeft gemaakt op de mensen die met hem omgingen.

Frater Andreas heeft, door zijn zachte persoonlijkheid en levend vanuit het gebed, Gods aanwezigheid voor veel mensen direct voelbaar gemaakt. Hij heeft als een zorgzame broeder geleefd en is ook na zijn dood mensen barmhartig nabij gebleven. Aandachtig en innemend voor zieken bewerkstelligt hij door zijn gebed wonderbaarlijke genezingen. Hij geeft gehoor aan leerlingen in nood, die zich voor een onmogelijke opdracht zien gesteld en de moed verliezen. Kansloze kinderen weten, dankzij zijn voorspraak en een wonder van barmhartigheid, hun examen toch te halen. Hulpeloze en onmondige mensen worden door zijn bijzondere toewijding bemoedigd en groeien tot ongekende vaardigheid uit.

De devotie rond Frater Andreas wordt zichtbaar in de maandelijkse Andreasvieringen die in het Generalaat van de Fraters van Tilburg worden gehouden. Gelovigen richten hun gebedsintenties tot Frater Andreas om in hun persoonlijk leven of dat van hun familie geholpen te worden. De Andreasberichten, eenmaal per kwartaal uitgegeven door de Fraters van Tilburg, getuigen soms van dankbare gebedsverhoringen.

Op dit moment is in Rome nog steeds het verzoek tot zaligverklaring van Frater Andreas in behandeling. Na het indienen van medische verklaringen ten aanzien van enkele wonderen is echter nog niet bekend of deze verklaringen zijn geaccepteerd.

info

(013) 549 88 69
(013) 543 27 77
www.fraterandreas.nl

locatieGeneralaat Fraters van Tilburg, Gasthuisring 54
plaatsTilburg (Noord-Brabant)
postcode50
bisdomDen Bosch
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl