Vandaag is zondag 11 augustus  

categorie categorie Bedevaart
bedevaart
wanneerzaterdag 15 augustus 2009    Evangelie van 2009-08-15
(Maria Tenhemelopneming)
 titelKerk in beweging: Mariaprocessie
beschrijvingKerk in beweging - Maria ten Hemelopneming

Nederland telt veel bedevaartplaatsen waar Maria op bijzondere wijze wordt geëerd en één daarvan is Zwolle, tenminste...

Op zaterdag 15 augustus zal in onze Thomas à Kempis parochie in en rond de O.L. Vrouwe Basiliek te Zwolle opnieuw het feest van Maria Ten Hemelopneming uitgebreid worden gevierd.

We beginnen met een feestelijk middaggebed in de Sacramentskapel om 12.00 uur. We zullen samen bekende Marialiederen zingen, het Rozenhoedje bidden en de Zegen mat Allerheiligste ontvangen. Zo vragen we op voorspraak van Maria dat deze feestdag mag slagen! Deze viering duurt tot 12.30 uur.

Om 18.45 start de processie rond de Basiliek waarin het Broederschapsbeeld van O.L. Vrouw van Kevelaer zal worden rondgedragen. U wordt van harte uitgenodigd mee te lopen en te zingen, samen met de Rozenkransgroep, de koren, de acolieten en misdienaars en de bruidjes.

Aansluitend begint om 19.00 uur de Pontificale Eucharistieviering, waarin mgr. dr. Gerard de Korte, bisschop van Groningen-Leeuwarden en onze oud-deken zal celebreren, in concelebratie met de aanwezige priesters en met assistentie van de diakens en de leden van ons pastorale team, die voor zo ver mogelijk aanwezig zullen zijn. De zang zal worden verzorgd door de Schola Cantorum, de O.L. Vrouwen Senghers en het Jozefkoor. Het belooft een prachtige viering te worden, met daarin natuurlijk ook de lichtprocessie na de verkondiging!

Mocht u bloemen willen brengen voor de versiering van de Basiliek en het Mariabeeld, dan kan dat vanaf zondag 9 augustus. U kunt de bloemen in de emmers zetten bij het Jozefaltaar. Alvast veel dank daarvoor.

Wanneer er meisjes zijn die als bruidje mee willen lopen in de processie, dan kan dat. Graag om 18.30 uur bij de Basiliek aanwezig zijn. Trekken jullie iets feestelijk wits aan? Dat zou prachtig zijn! Vraag maar aan je ouders en breng ze mee! Aanmelden bij Mw. Barbara Evers (038-420 2266).

We hopen dat evenals de voorgaande jaren er weer vele parochianen en pelgrims naar deze viering zullen komen die door velen als iets bijzonders wordt ervaren. Vooral de warmte en de liefde er van uitgaan doet veel mensen goed. Zo brengen wij Maria dank voor haar liefde en vooral voor haar grote voorbeeld als sterke Vrouw en Moeder waardoor wij Jezus hebben mogen ontvangen. Een Moeder die altijd wijst naar haar Kind en die als Troosters van de Bedroefden voor velen een grote steun en toeverlaat is. Zo een prachtig geschenk willen we graag tonen; een Vrouw en Moeder die ons in beweging brengt als volk van God, samen onderweg naar Gods koninkrijk. Zoals Maria op weg ging naar haar nicht Elisabeth, zo wil de Mariapocessie het beeld zijn van mensen die net als Maria op weg gaan om elkaar te helpen en te steunen. Zo helpt Maria ons om als Kerk in de IJsseldelta deze tijd missionair te zijn; van ons Christen-zijn te getuigen!

Ik dank vanaf deze plaats alvast allen die ook dit jaar dit feest mogelijk maken en hoop dat u er allen veel genade en liefde door zult ontvangen. Moge wij net als Moeder Maria een ”bekroond” leven leiden door Jezus haar Zoon na te volgen.

Hopelijk brengt ons dit niet alleen op 15 augustus in beweging, maar vooral ook als christenmensen in het leven van alledag! Welkom en tot 15 augustus in- en rond de Basiliek. We hopen er een mooi zomers Verrijzenisfeest van te maken.

infoNannie Riekhoff
06-5106 0011
locatieO.L. Vrouwebasiliek
plaatsZwolle (Overijssel)
postcode80
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl