Vandaag is dinsdag 13 augustus  

categorie categorie Muziek
muziek
wanneerzondag 23 augustus 2009    Evangelie van 2009-08-23
(Sint Rosa van Lima)
 titel'Gezellige Muziek' in Willibrordkerk
beschrijvingOrgelconcert in de Willibrordkerk, Minrebroederstraat 21, Utrecht
Zondag 23 augustus 2009 15.00 uur

Henk Verhoef, orgel

Het programma staat in het teken van “Gezellige muziek”, met onder andere werken van François d’Agincour (1684-1758), Baldassare Galuppi (1706-1785) & Theodor Kirchner (1823-1903)

Henk Verhoef studeerde orgel aan het Sweelinck Conservatorium Amsterdam bij Bernard Bartelink en Piet Kee, en behaalde het diploma Uitvoerend Musicus ‘cum laude’.

Henk Verhoef is docent aan het Conservatorium van Amsterdam. Hij is organist van Museum ‘Ons’ Lieve Heer op Solder’ en van de Oosterkerk, beide in Amsterdam. Hij is adviseur bij restauraties; momenteel onder andere in de Oude Kerk te Amsterdam, waar een restauratie van het grote orgel in voorbereiding is.

Behalve organist is Henk Verhoef ook koordirigent en beiaardier. Hij leidt Camerata Oude Kerk, en is docent aan de Nederlandse Beiaardschool te Amersfoort. Als stadsbeiaardier van Monnickendam bespeelt hij de oudste beiaard ter wereld.

Toegang gratis, collecte na afloop

Meer informatie over deze en andere activiteiten in de Sint-Willibrordkerk kan worden gevonden op www.sintwillibrorduskerk.nl

infowww.sintwillibrorduskerk.nl
www.domtoren.nl
(030) 604 05 24/ (06) 22 20 12 05
cultuur@sintwillibrordkerk.nl
locatieWillibrordkerk, Minrebroederstraat 21
plaatsUtrecht (Utrecht)
postcode35
bisdomUtrecht
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl