Vandaag is zondag 15 september
Onze Lieve Vrouw van Smarten
 

categorie categorie Bedevaart
bedevaart
wanneerzaterdag 15 augustus 2009    Evangelie van 2009-08-15
(Maria Tenhemelopneming)
 titelBedevaart OLV ter Nood
beschrijving

De datum 15 augustus staat voor het belangrijkste Mariafeest in de kalender van de katholieke en orthodoxe kerk. Het Bedevaartsoord Onze Lieve Vrouw ter Nood in Heiloo mag ieder jaar een goede duizend pelgrims op deze dag verwelkomen. Voor de gelegenheid zijn er treinstops aan de oude halte Onze Lieve Vrouw ter Nood en worden na afloop van de feestmis bloemen en kruiden gezegend. Dit oude gebruik herinnert aan de intentie van de viering, namelijk om genezing en kracht te vinden.

Het Volendams Vocaal Ensemble is een gemengd koor van 45-50 personen, dat optreedt in de traditionele Volendammer kostuums. Het koor heeft een veelzijdig repertoire. Het koor staat onder de bezielende leiding van dirigente Marlie Durge. De combinatie van geliefde tijdloze koorklanken op niveau en de authenticiteit. De soliste Isabel Delemarre verleent medewerking aan de uitvoeringen in zowel de eucharistieviering als het lof. Haar prachtige stem, warm van klank en in de hoogte helder als kristal, bezorgde haar de naam “Blonde Nachtegaal”. Zij zingt mooi (legato) en is zeer goed verstaanbaar. Met haar sympathieke bescheiden uitstraling, gekoppeld aan haar stem met grote souplesse en warmte, weet zij het publiek in vervoering te brengen.

Onze Lieve Vrouw ter Nood is de oudste vitale Mariabedevaartsoord in Noord-Nederland en mag zich verheugen over een steeds groeiende belangstelling. Het meer dan honderd jaar oude bedevaartspark biedt nodigt uit tot verstilling en bezinning. Een geliefd gebruik is om water te putten uit de eeuwenoude Mariabron, waar het bedevaartsoord zijn volksnaam aan ontleent: De Put of het Putje van Heiloo. In 2009 is een omvangrijk herstel en renovatieprogramma ingezet, waardoor bezoekers beter verwelkomd kunnen worden. In oktober 2009 wordt het aangrenzende Julianaklooster opengesteld voor publiek, met onder meer de mogelijkheid om in een kloosteromgeving enkele dagen tot rust en bezinning te komen.

De feestelijke bedevaartsmis met als voorganger de Bisschop van Haarlem Mgr. J.M. Punt begint om 12.00 uur.

info

www.olvternood.nl

locatieHeiligdom Onze Lieve Vrouw ter Nood
plaatsHeiloo (Noord-Holland)
postcode18
bisdomHaarlem-Amsterdam
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl