Vandaag is zondag 15 september
Onze Lieve Vrouw van Smarten
 

categorie categorie Muziek
muziek
wanneerdinsdag 7 juli 2009    Evangelie van 2009-07-07
 titelOrgelconcert Theo Jellema
beschrijvingTheo Jellema (1955) geeft dinsdag 7 juli een orgelconcert op het geheel gerestaureerde Ypma-orgel (1863) in de St. Martinuskerk van Westwoud (NH).

Jellema is organist van de Grote of Jacobijnerkerk in Leeuwarden.
Hij is als hoofddocent “Orgel” verbonden aan het Conservatorium in Arnhem en doceert “Muziektheorie” aan het Conservatorium te Groningen. Bovendien bezit hij een uitgebreide concertpraktijk en is regelmatig jurylid van nationale en internationale orgelconcoursen.

Voor zijn verdiensten voor de Franse orgelcultuur werd hem de zilveren medaille “Arts-Sciences-Lettres” toegekend.

Hij maakt diverse orgelreizen en geeft zeer regelmatig concerten in verscheidene Europese landen en in Japan.

Voor zijn concert in Westwoud heeft Jellema gekozen voor belangrijke componisten als Bach, Mendelssohn en Guilmant. Verder speelt hij o.m. werken van Krebs, Joh. Christian Bach en John Stanley.

De aanvang van het concert is om 20.15 uur en de toegang is gratis.

info b.roelfsema@quicknet.nl
locatieSt. Martinuskerk, Dr. Nuijensstraat
plaatsWestwoud (Noord-Holland)
postcode16
bisdomHaarlem-Amsterdam
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl