Vandaag is maandag 12 augustus  

categorie categorie Conferentie
conferentie
wanneerwoensdag 2 t/m zaterdag 5 september 2009    Evangelie van 2009-09-02
 titelDe erfenis van kardinaal Willebrands
beschrijving

Op vrijdag 4 september wordt een internationale conferentie gehouden over de oecumenische erfenis van kardinaal Johannes Willebrands.

Johannes Gerardus Maria Willebrands (1909-2006) was een van de belangrijkste rooms-katholieke promoters van de oecumene in de 20ste eeuw. Hij had een uitgesproken invloed op het verloop van het Tweede Vaticaans Concilie (1962-1965) in dit opzicht.

Op 4 september 2009 zou kardinaal Willebrands zijn 100ste verjaardag hebben gevierd. Om dit te gedenken, vindt van woensdag 2 tot en met zaterdag 5 september een internationale conferentie plaats in Utrecht.

Speciale aandacht zal woden gegeven aan de betekenis van het leven van Willebrands als katholieke oecumenist voor en na het Tweede Vaticaans Concilie, aan zijn rol in de Joods-christelijke dialoog en de dialoog tussen de oosterse en westerse Kerken.

Verder zal er een presentatie zijn van de publicatie van twee van zijn dagboeken, die geschreven werden in deze periode, evenals een expositie van zijn leven en werk. De presentatie en lezingen zullen in het Engels, Duits en Frans worden gegeven (Engelse vertalingen zullen beschikbaar worden gesteld).

Op de website van het kardinaal Willebrands archief kan het online registratieformulier, het conferentieprogramma en verdere informatie over accommodatie worden gevonden.

info

www.willebrands.org

Kardinaal Willebrands Archief
Mrs. drs. M. ter Steeg-van Wayenburg
Albert Neuhuijsstraat 27
3583 SV Utrecht
info@willebrands.org

(06) 28 65 17 38
p.doorakkers@uvt.nl

locatieZalencentrum ’In de Driehoek’
plaatsUtrecht (Utrecht)
postcode35
bisdomUtrecht
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl