Vandaag is maandag 15 juli  

categorie categorie Conferentie
conferentie
wanneerdonderdag 20 t/m dinsdag 25 augustus 2009    Evangelie van 2009-08-20
 titelECPCC-Congres: Profetisch pastoraat
beschrijvingDe European Council for Pastoral Care and Counseling (ECPCC) en het Academisch Centrum voor Praktische Theologie organiseren een internationaal congres over profetisch pastoraat. Het congres vindt plaats van 20 tot 25 augustus 2009 aan de Faculteit Godgeleerdheid in Leuven. Het ECPCC is een Europese vereniging van pastores en supervisoren uit alle pastorale velden. Om de 4 jaar organiseren zij een Europees congres. Het internationale luik gaat door van 20 tot 24 augustus 2009. De voertalen zijn Engels, Frans en Duits. De Vlaamse dag vindt plaats op 25 augustus 2009 en wordt georganiseerd i.s.m. de Vliebergh Sencie, afdeling bijbel en catechese.

Inhoud
Alle grote religieuze tradities hebben profeten die de relatie tussen mensen en tussen mensen en God ten goede hebben gekeerd. Hoe kunnen wij vandaag in onze samenleving en werkomgeving profetisch handelen?

Profetisch pastoraat richt zich op een betere toekomst, op de verwezenlijking van Gods wil voor liefde en gerechtigheid in het leven van alledag. Profetisch pastoraat is gericht op individuen, groepen, instellingen, organisaties, de maatschappij en kerken. Het heeft te maken met de manier waarop wij aanwezig zijn in ons werk, met onze houding tegenover de schepping, met de zorg voor mensen aan de rand, met onze stem in de kerk, met onze aanwezigheid in politiek, ... Profetisch handelen heeft te maken met zien, oordelen, geroepen worden, spreken, handelen en weerstand opwekken. Denken over profetisch pastoraat betekent de spanning tussen de droom van het Rijk Gods en de realiteit van de samenleving in kaart brengen en nieuwe wegen voor pastoraat uittekenen.

Het congres wil profetisch pastoraat verder verkennen en stimuleren door lezingen vanuit exegese, bevrijdings - en contextuele theologie, ethiek, pastoraaltheologie, door spiritualiteit, workshops, discussiegroepen, kunst, ...

Voor wie?
Pastores werkzaam in de categoriale en territoriale pastoraal. Pastorale vormingswerkers, supervisoren en vormings- en beleidsverantwoordelijken, docenten en studenten in pastorale opleidingen. De Vlaamse dag richt zich daarnaast ook tot docenten religie, zingeving en levensbeschouwing en godsdienstleerkrachten.

infowww.ecpcc.info
anna.vandenhoeck@theo.kuleuven.be
locatieKU, Faculteit Godgeleerdheid
plaatsLeuven (België)
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl