Vandaag is donderdag 17 oktober  

categorie categorie Cursus
cursus
Bisdom Haarlem-Amsterdam
(B Haarlem)

Bisdom Haarlem-Amsterdam

Website

Postbus 1053
2001 BB Haarlem

Leidsevaart 146
2014 HE  Haarlem

tel (023) 5112 600
fax (023) 5112 629

Alle evenementen
van deze organisatie


wanneervanaf dinsdag 1 september 2009    Evangelie van 2009-09-01
 titelCursus 'Land van geloven'
beschrijving

In september start opnieuw de cursus ‘Op Reis in het Land van Geloven’ op verschillende plaatsen in het bisdom Haarlem. De cursus wordt verzorgd vanuit de dekenale centra.

Opzet
De cursus is opgezet als een reis door de mooiste streken in het Land van Geloven, waarbij een bezoek gebracht wordt aan de belangrijkste monumenten en plaatsen. In elke etappe van de reis vindt verkenning en verdieping plaats en staan we stil bij persoonlijke ervaringen.

Het is dus een virtuele groepsreis waarin ieder zijn of haar eigen bagage meebrengt. Het doel is bekend te raken met de fascinerende geschiedenis, de intrigerende ideeën, de bijzondere rituelen, de centrale plaatsen. U ontmoet een reeks tot de verbeelding sprekende personen in het Land van Geloven, uit de katholieke geloofstraditie en de geloofsactualiteit.

Cursusboek
Het cursusboek dat bij de prijs is inbegrepen bevat meer dan in de cursus kan worden gedaan. Elk hoofdstuk heeft een titel naar de reisbestemming die in die periode wordt bezocht.

Zo heet de eerste bestemming De Vallei van de Verhalen. Na een Panorama (overzicht) waarin het gat over verhalenvertellers, de manier waarop mensen verhalen vertellen en verschillende genres hierin, gaan we Op Verkenning. Dat betekent dat we als in een reisgids een keuze maken uit verschillende mogelijke excursies. In de Vallei van de verhalen gaan we op verkenning naar ons eigen ,levensverhaal, verhalen uit het Oude en Nieuwe Testament en verdiepen ons in de betekenissen die deze verhalen voor ons kunnen hebben. Aan het einde van een bestemming zitten wij neer op de Pleisterplaats waar we voor onszelf nagaan wat we van deze bestemming meenemen. Zo is elk hoofdstuk opgebouwd uit Panorama, Op Verkenning en de Pleisterplaats. Dit cursusboek is alleen beschikbaar voor cursisten.

In totaal bestaat de cursus uit 33 bijeenkomsten die verdeeld worden over de maanden september tot juli. Er is een vaste cursusavond per cursusplaats. Een enkele keer wordt een zaterdag besteed aan de cursus, ook in verband met mogelijke excursies.

De kosten van deze cursus zijn € 295. Dit is inclusief lesmateriaal, koffie/thee en excursies. Voor een gehele of gedeeltelijke tegemoetkoming in de kosten is veelal een regeling te treffen met het eigen parochiebestuur.

info

www.landvangeloven.nl

Dekenaat Alkmaar
Postbus 7
1620 AA Hoorn
(0229) 214941
secretariaat@dekenaatalkmaar.nl

Dekenaat Amsterdam
Begijnhof 31
1012 WT Amsterdam
(020) 627 85 44
cursus@dekenaat-amsterdam.nl

Dekenaat Haarlem
Nieuwe Groenmarkt
2011 TW Haarlem
(023) 5342397
dhbalgemeen@antenna.nl

organisatieBisdom Haarlem-Amsterdam
locatie
plaatsdiverse (Noord-Holland)
doelgroep

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl