Vandaag is woensdag 14 augustus
Heilige Maximiliaan Kolbe
 

categorie categorie Liturgie
liturgie
wanneervrijdag 19 juni 2009    Evangelie van 2009-06-19
(Heilig Hart van Jezus)
 titelRequiemmis Bodar voor pater Kotte
beschrijvingPriester Antoine Bodar zal vrijdagavond 19 juni in de Sint Willibrordkerk in Utrecht een requiemmis opdragen voor de zielenrust van pater Kotte, die drie jaar geleden (11 juni 2006) is overleden. Ook zal Bodar in een lezing de belangrijke rol toelichten die pater Kotte in zijn leven speelde. Kotte was docent Latijn van de jonge Bodar op het seminarie van de Assumptionisten in Boxtel. Later werd hij zelfs diens klassenleraar en biechtvader.

Leraar en leerling hielden levenslang contact, ook al werd dit tenslotte moeizaam, vanwege de quasi-gesuspenseerde status van pater Kotte in het aartsbisdom Utrecht. Bij de priesterwijding van Antoine Bodar in 1992 was pater Kotte niettemin een van de handopleggende priesters.

De requiemmis voor pater Kotte vindt plaats in de Sint Willibrordkerk aan de Minrebroederstraat in Utrecht om 19.30 uur. De Mis wordt voorafgegaan door een gregoriaans concert om 19.00 uur. De lezing van Antoine Bodar over pater Kotte begint om 20.45 uur.

info
locatieSint Willibrordkerk, Minrebroederstraat
plaatsUtrecht (Utrecht)
postcode35
bisdomUtrecht
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl