Vandaag is zondag 14 juli  

categorie categorie Bezinning
bezinning
wanneervrijdag 4 t/m zondag 6 september 2009    Evangelie van 2009-09-04
 titelBezinning 'Wereldwijd geloven'
beschrijvingCentrum Het Rustpunt organiseert verschillende activiteiten, waaronder een bezinningsweekend van vrijdag 4 tot en met zondag 6 september met het thema 'Wereldwijd geloven. Een interreligieus practicum met contemplatieve dimensie'.

Hoe kan aandacht voor het interreligieuze ons geloofs- en gebedsleven positief beïnvloeden? We verkennen onze joodse wortels, komen verbazende parallellen op het spoor met de Koran en vinden, met een beetje durf, gelijklopende inzichten terug in het hindoeïsme.

Orgelpunt van het weekend is de vaststelling dat Boeddha niet over God sprak, maar dat zijn boodschap haast identiek klonk als die van Jezus Christus. De deelnemers maken het mee aan de hand van enkele inleidingen en vijf bezinningsmomenten. Door teksten, liederen en geschriften van verschillende religies te beluisteren, worden vertrouwde grenzen verlegd. De gezamenlijke voedingsbodem wordt even aangeraakt, doch blijft steeds een ondefinieerbaar mysterie.

- gedeelde stilte
- Weekend van vrijdagavond tot zondagmiddag
- Minimaal aantal: 6 deelnemers
- Verblijfskosten incluis honorarium: € 180,00

Begeleiders: Jan van Eycken, pr.

infowww.rustpunt.net
09/2259571
info@rustpunt.net
locatieMeditatieruimte 'Het Cenakel' - Prinsenhof 39 A - 9000
plaatsGent (België)
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl