Vandaag is maandag 16 september  

categorie categorie Muziek
muziek
wanneervrijdag 26 juni 2009    Evangelie van 2009-06-26
 titel“Cool Britannia” in Bavo kerk Raamsdonk
beschrijvingOp vrijdagavond 26 juni wordt in Raamsdonk een orgelconcert gegeven dat geheel bestaat uit werken van grote Engelse componisten. Onder het motto “Cool Britannia” zal Geert Bierling, de vermaarde stadsorganist van Rotterdam en conservatoriumdocent in Tilburg, werken ten gehore brengen van William Byrd (16e eeuw), G.F. Handel (18e eeuw) en Edward Elgar (20e eeuw).

Met dit programma worden 5 eeuwen muziekgeschiedenis vertolkt uit een land dat bij de leek niet direct bekend staat om zijn orgelmuziek, zoals wel het geval zal zijn met Duitsland, Frankrijk en ook Nederland. Toch bevat de Engelse muziekhistorie echte parels voor de orgelliefhebber, waarvan er op het concert enkele ten gehore worden gebracht. William Byrd heeft veel werken geschreven voor koor en orkest, die tot op de dag van vandaag zeer populair zijn gebleven. De spirituele ingetogenheid die zijn muziek kenmerkt zal ook te beluisteren zijn in het orgelspel van Bierling.

De muziek van G.F. Handel hoeft voor velen geen nadere introductie. De werken die op het concert gespeeld worden doen recht aan zijn imago van een groots en uitbundig componist. De muziek van Edward Elgar is moderner, maar behoudt vanwege haar Engelse achtergrond altijd een melodieus en romantisch karakter.

Tijdens het concert worden de beide orgels van de St. Bavo kerk bespeeld. Het concert begint om 20.00 uur. De entree is 7 euro. De entree is gratis voor jongeren onder de 18 en voor CJP pashouders. De Bavo kerk is gelegen aan Kerkplein 1 te Raamsdonk.

infowww.orgelsbavo.nl
locatieBavo kerk, Kerkplein 1
plaatsRaamsdonk (Noord-Brabant)
postcode49
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl