Vandaag is zondag 11 augustus  

categorie categorie Conferentie
conferentie
wanneerdinsdag 16 juni 2009    Evangelie van 2009-06-16
 titelCollege: Magie van zachte heelmeesters
beschrijvingHet Soeterbeeck Programma en universitair magazine VOX van de Radboud Universiteit Nijmegen organiseren een actualiteitencollege over de aantrekkingskracht van alternatieve genezers: De lokroep der alternatieven. Sylvia, Jomanda en de magie van zachte heelmeesters. Koos van der Velden, hoogleraar Public Health aan het UMC St Radboud verzorgt het college. Leon Wecke spreekt een column uit.

Het college vindt plaats op dinsdag 16 juni 2009 van 12.00 tot 13.00 uur in de zijzaal van universitair restaurant De Refter, Erasmusplein 1, Radboud Universiteit Nijmegen. Deelname is gratis, inschrijven is niet nodig. Meer informatie op www.ru.nl/sp/actualiteitencollege

Sylvia Millecam ging met haar gezondheidsklachten liever naar Jomanda en andere alternatieve genezers dan naar het Radboudziekenhuis. Dat heeft haar, misschien, het leven gekost. Op vrijdag 12 juni 2009 sprak de rechter Jomanda vrij van het veroorzaken van onnodig leed voor Millecam. Bij twee alternatieve artsen is wel bewezen verklaard dat zij de gezondheid van de actrice opzettelijk hebben benadeeld.

Hoe kan het dat duizenden, ook hoog opgeleide, mensen kiezen voor alternatieve genezers, die zich bijvoorbeeld beroepen op ‘ingevingen van boven’, terwijl er een leger ‘gewone’ artsen klaar staat om hen te helpen? Schiet de reguliere geneeskunde op de een of andere manier te kort? Geven artsen te weinig persoonlijke aandacht en begeleiding? Zoeken patiënten bij alternatieve genezers de troost en houvast die ze in het ziekenhuis niet krijgen? Zijn ze misschien gewoon bang voor nare onderzoeken en akelige ingrepen? Of hebben zij een te rooskleurig beeld van de mogelijkheden van het alternatieve circuit?

Koos van der Velden, hoogleraar Public Health aan het UMC St Radboud, geeft een kort college over deze steeds weer actuele kwestie.
Leon Wecke, docent polemologie aan de Radboud Universiteit Nijmegen, spreekt een column uit over Jomanda. Elianne Keulemans, coördinator van het Soeterbeeck Programma, leidt het gesprek.

Deelname is gratis. Inschrijven is niet nodig.

infowww.ru.nl/sp/actualiteitencollege
locatieDe Refter, Erasmusplein 1
plaatsNijmegen (Gelderland)
postcode65
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl