Vandaag is maandag 15 juli  

categorie categorie Muziek
muziek
wanneerdinsdag 23 juni 2009    Evangelie van 2009-06-23
 titelConcert koor Universiteit Cambridge
beschrijvingStudenten van de Universiteit van Cambridge, The Cantabrigian Choristers, geven op 23 juni een uniek benefietconcert in de Haarlemse Sint-Josephkerk (Jansstraat 43). De toegang is gratis. Componisten van de zestiende tot twintigste eeuw zullen de revue passeren. U kunt genieten van werken van onder meer Purcell, Gibbons, Byrd, Holst en Howells.

Dit jaar bestaat de vooraanstaande Universiteit van Cambridge 800 jaar. Mede om deze gelegenheid te vieren, onderneemt een groep jonge zangers een vierdaagse reis naar Noord-Holland. Ze zijn gekozen uit de vermaarde kapelkoren van de colleges Girton en Robinson.

Hun reis biedt een unieke kans om kennis te maken met de koortraditie van Cambridge en om de leden van twee uitmuntende koren, hier voor het eerst samen optredend, te beluisteren. Met het optreden werkt het koor belangeloos mee aan de restauratie van het monumentale ‘Josephorgel’. De opbrengst van de deurcollecte na afloop is bestemd voor dit project.

infoStichting Restauratie Josephorgel Haarlem
josephorgelhaarlem@live.nl
www.josephorgelhaarlem.nl
locatieSt. Josephkerk, Jansstraat 43
plaatsHaarlem (Noord-Holland)
postcode20
bisdomHaarlem-Amsterdam
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl