Vandaag is maandag 16 september  

categorie categorie Festiviteit
festiviteit
Bisdom Roermond
(B Roermond)

Bisdom Roermond

Website E-mail

Postbus 980
6040 AZ  Roermond

Bisschopshuis
Paredisstraat 10
6041 JW Roermond

tel (0475) 386 888

Alle evenementen
van deze organisatie


wanneervrijdag 26 t/m zondag 28 juni 2009    Evangelie van 2009-06-26
 titelDekenale dag Thorn-Heythuysen
beschrijvingHet 450-jarig bestaan van het bisdom wordt een jaar lang gevierd met tal van activiteiten. Zo zullen de komende maanden in totaal zestien dekenale bijeenkomsten plaatsvinden.

Doel van de dekenale bijeenkomsten is om het ‘samen Kerk-zijn’, dat het bisdomjubileum wil uitstralen, niet alleen op diocesaan niveau te vieren, maar vooral ook in de regio op lokaal niveau. Bisschop Frans Wiertz zal dit jaar alle dekenale jubileumdagen bezoeken om zo de gelovigen uit het betreffende dekenaat te kunnen ontmoeten en samen het geloof te vieren.

Het dekenaat Thorn-Heythuysen pakt flink uit bij gelegenheid van het bisdomjubileum. Deze dekenale samenkomst is niet op één dag gepland, maar duurt een heel weekeinde. Dat begint op vrijdag 26 juni om 19.00 uur met een viering bij de Sint-Servaaskapel in Nunhem, de plek van waaruit volgens de overlevering het geloof in dit dekenaat als eerste werd verkondigd door bisschop Servatius. Op zaterdag en zondag is een fietstocht langs de 21 kerken van het dekenaat gepland, waaraan bovendien een fotowedstrijd verbonden is. Tevens vindt op zondag 28 juni om 9.30 uur in de Sint-Nicolaaskerk te Heythuysen een feestelijke pontificale H. Mis plaats.

infowww.bisdomjubileum.nl
organisatieBisdom Roermond
locatie
plaatsdiverse (Limburg)
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl