Vandaag is zondag 15 september
Onze Lieve Vrouw van Smarten
 

categorie categorie Cultuur
cultuur
wanneerzaterdag 20 juni t/m zaterdag 18 juli 2009    Evangelie van 2009-06-20
(Onbevlekt Hart van Maria)
 titelExpositie Wandkleden Marijke Jager
beschrijvingOnder de titel: Stof tot nadenken.. exposeert Marijke Jager Burggraaf in de galerie van de Abdij van Egmond haar wandkleden.

De wandkleden die Marijke Jager Burggraaff maakt, hebben bijbelse thema’s of symbolen van het geloof die daarmee samenhangen, tot ‘onderwerp’. Kenmerkend daarbij is dat ze deze thema’s zo gestileerd mogelijk, zonder overbodige details, weergeeft. De kleden worden daarnaast ook gekenmerkt door het gebruik van schakeringen van een bepaalde kleur. Dat alles zorgt ervoor dat er - zowel door de stijl als door het kleurgebruik - een grote rust van haar werk uitgaat.

Marijke Jager Burggraaff (1948) volgde de opleiding Creatieve Handvaardigheid en behaalde diverse certificaten Textiele Werkvormen en Kunstgeschiedenis. Naast wandkleden maakt ze ook schilderijen. Ze is lid van het Algemeen Kristelijk Kunstenaars Verbond (AKKV) en exposeert regelmatig in kerken, musea en galeries. In opdracht maakte ze onder meer een wandkleed voor het stiltecentrum van de gevangenis in Scheveningen en ze is ook verantwoordelijk voor het ontwerp en de uitvoering van het stiltecentrum in de Kruiskerk in Heerenveen.

Het werk van Marijke Jager Burggraaf is in de galerie van de Abdij van Egmond te zien vanaf 20 juni t/m 18 juli 2009. Abdijkaarsen is gelegen aan de Vennewatersweg 27 in Egmond-Binnen. De tentoonstelling is geopend op maandag t/m zaterdag van 10.30 tot 16.30 uur.

info
locatieAbdij van Egmond, Vennewatersweg 27
plaatsEgmond-Binnen (Noord-Holland)
postcode19
bisdomHaarlem-Amsterdam
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl