Vandaag is zaterdag 13 juli  

categorie categorie Festiviteit
festiviteit
Klooster Wittem

Klooster Wittem

Website E-mail

Wittemer Allee 32
6286 AB  Wittem
(043) 450 17 41

openingstijden: dagelijks van 8:00 tot 20:00 uur

Alle evenementen
van deze organisatie


wanneerzaterdag 27 juni 2009    Evangelie van 2009-06-27
 titelFeest OLV van Altijddurende Bijstand
beschrijvingOp zaterdag 27 juni wordt in Wittem het jaarfeest gevierd van O.L.Vrouw van Altijddurende Bijstand. De originele, 14e eeuwse Maria-icoon met de gelijknamige titel bevindt zich in de hoofdkerk van de redemptoristen in Rome; de verering daarvan is door deze congregatie wereldwijd verspreid. Wittem is niet alleen een pelgrimsoord van de H.Gerardus, veel mensen komen ook een kaarsje opsteken in de Mariakapel, waar zich een kopie van deze icoon bevindt.

Op deze feestdag is er daarom een extra eucharistieviering om 11.00 uur in de kloosterkerk. Ook de vesperviering van 19.00 uur op zaterdagavond 27 juni is aan dit feest gewijd.

Voorafgaand aan de eucharistieviering is er een pelgrimswandeling naar Wittem vanuit een van de vier kerken in Zuid-Limburg die O.L.Vrouw van Altijddurende Bijstand tot patrones hebben: vanuit de parochiekerk aan het O.L.Vrouweplein te Kunrade (Voerendaal). Daar begint deze wandeling van 13 km al om 7.00 uur, zodat de pelgrims tijdig in Wittem zijn om aan de viering van 11.00 uur te kunnen deelnemen.

De tocht gaat via Ubachsberg, Eyserheide en Cartils. Om 13.00 uur kan men mee terugwandelen via een even lange, maar andere route: via Eys en Trintelen. Men kan ook via Gulpen met de bus terug naar Kunrade. Aan deelname zijn geen kosten verbonden en opgave vooraf is ook niet nodig: op tijd aanwezig zijn bij de kerk van Kunrade is voldoende.

infopater Henk Erinkveld
h.erinkveld@redemptoristen.nl
organisatieKlooster Wittem
locatieKlooster Wittem
plaatsWittem (Limburg)
postcode62
bisdomRoermond
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl