Vandaag is woensdag 14 augustus
Heilige Maximiliaan Kolbe
 

categorie categorie Liturgie
liturgie
Bisdom Haarlem-Amsterdam
(B Haarlem)

Bisdom Haarlem-Amsterdam

Website

Postbus 1053
2001 BB Haarlem

Leidsevaart 146
2014 HE  Haarlem

tel (023) 5112 600
fax (023) 5112 629

Alle evenementen
van deze organisatie


wanneerzaterdag 6 juni 2009    Evangelie van 2009-06-06
 titelPriesterwijding Bisdom Haarlem
beschrijvingIn de kathedrale basiliek van Sint-Bavo worden op zaterdag 6 juni twee diakens door mgr. dr. Jozef M. Punt tot priester gewijd voor het bisdom Haarlem-Amsterdam. Het zijn Dariusz Karwowski en Ignas Tilma.

Dariusz (“Darek”) Karwowski, (35) werd geboren in de kleine stad Stawiski in Noord-Oost Polen, als tweede kind in een gezin van vier. Toen hij vijf was, overleed zijn vader. Hij volgde een opleiding als bouwtechnicus en ging 15 maanden in militaire dienst. Vervolgens werkte hij vier jaar als technicus. Darek leerde de Neo-catechumenale weg kennen en merkte een roeping tot het priesterschap. “Ik heb deze roeping ervaren als een uitnodiging tot een groot avontuur met God. Toen ik mij als priesterkandidaat aan de Kerk had voorgesteld, werd mijn roeping grondig onderzocht. In het jaar 1999 - 2000 werd ik naar de missie in Kazakstan gezonden. Nadat ik daar een jaar een priester in de parochie had geholpen, kreeg ik toestemming om naar het seminarie te gaan. Tijdens een grote ontmoeting van seminaristen en aanstaande seminaristen in Italië werd ik door loting naar Nederland uitgezonden.” Dat was in 2000. Dariusz volgde de opleiding aan de De Tiltenberg en liep stage in o.a. Heerhugowaard (H. Dionysius). De laatste maanden werkte hij als diaken in Blokker. Daar hoopt hij zondag zijn eerste H.Mis te vieren.

Ignas Tilma (25) is stagiair in de parochie Sint Eloy te Beverwijk. Geboren en getogen in Amsterdam, verhuisde hij met zijn familie op 11-jarige leeftijd naar Maarssen. Reeds op 15-jarige leeftijd, tijdens een beroepentest, was hij ervan overtuigd dat hij priester wilde worden. “”Natuurlijk heb ik ook momenten gekend waarop ik me afvroeg of dit wel het juiste leven is waarin ik gelukkig word. Of ik wel mijn hele leven daaraan wilde wijden. Je kiest voor altijd, ook om niet te trouwen, en dat is een ingrijpende keuze,” vertelde Ignas vorige week aan Dagblad Kennemerland. “Er is een moment geweest dat ik echt dacht: ‘Volgens mij kan ik beter stoppen’. Ik dacht daarover na en heb mensen gesproken die ik vertrouw en toen kwam het gevoel van de roeping bovendrijven. Alsof God een duwtje in mijn rug gaf”. Ignas, voor even de jongste priester van Nederland, viert de Eucharistie als neomist op 7 juni in de St.Agatha in Beverwijk.

Met de wijdelingen van zaterdag komt het aantal van de in de afgelopen tien jaar door mgr. Punt voor het bisdom Haarlem gewijde priesters op 33 plus twee religieuzen, in totaal 35. Het totale aantal actieve diocesane priesters bedraagt nu 74, van wie dertien behorende tot de Neo-catechumenale Weg.

De plechtigheid begint zaterdag om 10.30 uur.

infowww.tiltenberg.org
organisatieBisdom Haarlem-Amsterdam
locatieKathedrale basiliek van Sint-Bavo
plaatsHaarlem (Noord-Holland)
postcode20
bisdomHaarlem-Amsterdam
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl