Vandaag is zondag 14 juli  

categorie categorie Lezing
lezing
Christelijke Boekhandel Adonai
(Boekhandel Adonai)

Christelijke Boekhandel Adonai

Website E-mail

Walramstraat 82
6131 BN  Sittard

(046) 750 15 05

Alle evenementen
van deze organisatie


wanneerdonderdag 18 juni 2009    Evangelie van 2009-06-18
 titel“Pace e Bene” door Leo Baeten
beschrijvingNa zijn pensionering pelgrimeerde Leo Baeten als een `rite de passage` in 2007 naar Assisi en Rome. Als gepensioneerde wilde hij zich bezinnen op wat voorbij was en hoe hij zijn laatste levensfase wilde invullen. Op 4 oktober 2007 arriveerde hij in Rome. Bijna tweeduizend kilometer in vijfenzeventig dagen.

Van Florence tot Rome volgde Leo Baeten paden en wegen waarover Franciscus van Assisi bijna achthonderd jaar geleden had gelopen. De pelgrimage werd een franciscaanse voettocht en de franciscaanse spiritualiteit een tastbare werkelijkheid. De franciscaanse zegenwens Pace e Bene (vrede en alle goeds) werd het thema van de pelgrimstocht.

Aan de hand van een PowerPoint presentatie vertelt Leo Baeten over zijn voettocht. Vooral wordt ingegaan op het leven en gedachtegoed van Franciscus.

Leo Baeten
Leo Baeten werd in 1944 in Eindhoven geboren. Na daar de middelbare school doorlopen te hebben, studeerde hij Chemische Technologie aan de Technische Universiteit Eindhoven. Na zijn doctoraal examen trad hij in dienst van DSM, waar hij diverse functies binnen de Divisie Elastomeren en Energie Beheer Nederland werkzaam was. In 2005 ging hij met prepensioen.

In 1996 en 2001 pelgrimeerde Leo Baeten naar Santiago de Compostela en in 2007 naar Assisi en Rome. Zijn ervaringen van de Santiago tochten legde hij neer in meerdere films. Over de voettocht naar Rome schreef hij het boek Pace e Bene.

Kosten € 3,00

info(046) 750 15 05
info@boekhandeladonai.nl
www.boekhandeladonai.nl
organisatieChristelijke Boekhandel Adonai
locatieChristelijke Boekhandel Adonai, Haspelsestraat 8
plaatsSittard (Limburg)
postcode61
bisdomRoermond
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl