Vandaag is zaterdag 13 juli  

categorie categorie Ontmoeting
ontmoeting
Bisdom Rotterdam
(B Rotterdam)

Bisdom Rotterdam

Website E-mail

Bisdombureau
Koningin Emmaplein 3
3016 AA Rotterdam

tel (010) 281 51 71

Alle evenementen
van deze organisatie


wanneerzaterdag 13 juni 2009    Evangelie van 2009-06-13
(Heilige Antonius van Padua)
 titelImpulsdag missionering in de praktijk
beschrijvingDe behoefte aan spirituele zingeving groeit in de Nederlandse samenleving. Hoe sluit je daar als rooms-katholieke geloofsgemeenschap bij aan? Die vraag staat centraal op de Impulsdag 'Missionering in de praktijk' die het bisdom Rotterdam organiseert op 13 juni aanstaande.

De dag is bedoeld voor pastorale beroepskrachten, bestuurders en vrijwilligers in parochies die missionair kerk willen zijn.

Parochies hebben een schat aan activiteiten, verhalen, rituelen en sacramenten die aansluiten bij de groeiende behoefte aan spirituele zingeving, die op basis van allerlei onderzoeken wordt gesignaleerd in de Nederlandse samenleving. Maar ze missen vaak de gevoeligheid en vaardigheid om hun aanbod en mogelijkheden ook op een laagdrempelige en aantrekkelijke manier voor het voetlicht te brengen in aansluiting op de behoeften van deze groeiende groep zinzoekers.

De impulsdag “Missionering in de Praktijk” biedt een variëteit aan 10 workshops waarin op een heel praktische wijze handreikingen worden geboden om kennis en vaardigheden op dit terrein te verwerven en/of aan te scherpen. De workshops zijn afgestemd op de parochiële praktijk van alledag en laten zien hoe pastorale beroepskrachten, bestuurders en vrijwilligers via een iets andere inrichting, programmering en presentatie van hun werkzaamheden nieuwe doelgroepen kunnen bereiken met het reeds bestaande aanbod binnen hun geloofsgemeenschap.

Tijdens de Diocesane Impulsdag ontvangen de deelnemers ondersteunend materiaal in de vorm van een uitgebreide brochure en een DVD met instructiemateriaal en audiovisuele hulpmiddelen om in de eigen plaatselijke gemeenschap het plaatselijke vrijwilligerskader te sensibiliseren en toe te rusten om de aangeboden vaardigheden nader te ontwikkelen.

Datum
zaterdag 13 juni 2009
van 9.30 tot 14.00 uur

Locatie
Zandvlietcollege,
Bezuidenhoutseweg 40,
2594 AW Den Haag,
(070) 385 19 02

Het Zandvlietcollege ligt aan de Bezuidenhoutseweg, op vijf minuten lopen vanaf Den Haag Centraal Station. Ook vanaf tramstation Ternoot en de RandstadRail is het vijf minuten lopen.

infowww.bisdomrotterdam.nl
organisatieBisdom Rotterdam
locatieZandvlietcollege, Bezuidenhoutseweg 40
plaatsDen Haag (Zuid-Holland)
postcode25
bisdomRotterdam
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl