Vandaag is dinsdag 16 juli  

categorie categorie Festiviteit
festiviteit
wanneerzaterdag 6 juni 2009    Evangelie van 2009-06-06
 titelHerdenking 875ste sterfdag H. Norbertus
beschrijvingZaterdag 6 juni treedt de Norbertijnse gemeenschap van priorij ‘De Schans’ op als gastheer voor de viering van de 875e sterfdag van de ordesstichter: Norbertus. Alle norbertijnen van Nederland met vertegenwoordigers van hun vriendenkringen zullen voor deze gelegenheid naar Tilburg komen.

Voor Tilburg is gekozen omdat de norbertijnen van ‘De Schans ‘met hun aanwezigheid in de stad in een lange traditie staan. Met de norbertijnen van Tongerlo als grondleggers kan in alle bescheidenheid gesteld worden dat norbertijnen van Tilburg de religieuzen zijn met de langste traditie van onafgebroken aanwezigheid in het basispastoraat van een en dezelfde gemeente in ons land. Nu Tilburg 200 jaar stad viert en de 200e geboortedag van Peerke Donders - afkomstig uit een norbertijnse parochie - is de keuze voor de plaats van herdenken niet zo moeilijk.

De viering zal worden begonnen met een ontvangst voor genodigden in het gemeentehuis van Tilburg. Daar zal het eerste exemplaar worden gepresenteerd van een nieuw boek over Norbertus dat door professor Peter Nissen van de Universiteit van Tilburg is geschreven. (Norbertus van Gennep, Godzoeker in tijden van verandering, uitgeverij Berne) eerste exemplaren zullen worden overhandigd door abt Ward Cortvriendt o.praem. van de abdij van Berne.

Daarna zullen op dit levensverhaal van Norbertus enkele reacties worden gegeven met het belichten van hedendaagse betekenis van Norbertus en zijn volgelingen. Achtereenvolgens zullen aan het woord komen: prof. Erik Borgman, Prof. Arnoud-Jan Bijsterveld en mevrouw Anneke van Steenbergen. Het geheel zal muzikaal worden omlijst door een optreden van het Fontys Jazz Choir o.l.v. Hans van den Brand.

Om 18.00 uur wordt in de Mariakerk aan de Schans een openbare vesperviering gehouden waaraan medewerking wordt verleend door het O’huis koor.

info
Norbertijnenpriorij ‘De Schans ‘
D. Hendrickx , prior
De Schans 95, 5011 EN Tilburg
013/4550663
info@norbertijnentilburg.nl
locatieMariakerk aan de Schans
plaatsTilburg (Noord-Brabant)
postcode50
bisdomDen Bosch
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl