Vandaag is dinsdag 16 juli  

categorie categorie Conferentie
conferentie
wanneerzaterdag 6 juni 2009    Evangelie van 2009-06-06
 titelForum IPB over Geloofscommunicatie
beschrijvingHet Interdiocesaan Pastoraal Beraad houdt een Forumbijeenkomst op zaterdag 6 juni 2009 in het Theologische en Pastoraal Centrum, Groenenborgerlaan 149, te Antwerpen.

Het thema is: GELOOFSCOMMUNICATIE. De inleiding van Stijn Van den Bossche en de ervaringsberichten die op de samenkomst van 7 maart gebracht werden, vindt u op onze vernieuwde website. (www.ipbsite.be)
Luc Aerens zal deze keer hefbomen aanreiken voor een nieuwe aanpak van de geloofscommunicatie. In zijn boek ‘La catéchèse de cheminement’, uitgegeven in Lumen Vitae 2002, behandelt hij de gevolgen van de overgang van een cultuurchristendom naar een geloof als bewuste keuze. Op het Forum zal hij aan de hand van concrete voorbeelden illustreren hoe dit in de lokale geloofsgemeenschappen gestalte kan krijgen. Luc Aerens is tweetalig en zal zijn inleiding in het Nederlands houden.

Na een pauze gaan we in gespreksgroepen. Elke groep zal een van de hefbomen als focus van het gesprek nemen en toetsen aan de eigen praktijk in parochie en organisatie of beweging. Daarna komen we terug samen om onze vragen en bedenkingen te formuleren en gaan in gesprek met Luc Aerens.

infowww.ipbsite.be
locatieTheologische en Pastoraal Centrum, Groenenborgerlaan 149, 2020
plaatsAntwerpen
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl