Vandaag is donderdag 17 oktober  

categorie categorie Muziek
muziek
wanneerwoensdag 3 juni 2009    Evangelie van 2009-06-03
 titelOrgelconcert Frank Meijer
beschrijvingFrank Meijer (1946), oud-directeur van de muziekschool te Stede Broec, dirigent, beiaardier en organist van de St. Martinuskerk te Bovenkarspel geeft woensdagavond 3 juni een orgelconcert op het geheel gerestaureerde Ypma-orgel (1863) in de St. Martinus Kerk van Westwoud.(NH)

Hij opent zijn concert met een Praeludium van de Poolse barokorganist Jan Podbielski. (ca. 1700)

Van de Amsterdamsche stadsorganist, Jan Pietersz. Sweelinck, hoort u de zogenaamde “Echo Fantasia.” Deze echo bereikte Sweelinck, door afwisselend op twee klavieren te spelen. Beroemde componisten als Vivaldi en Beethoven werden geïnspireerd door Sweelinck’s echo-effecten.

Verder staan werken op het programma van Lübeck, Couperin, Rinck, Rheinberger, Reger en Andriessen.

De aanvang van het concert is om 20.15 uur.
De toegang is gratis.

info b.roelfsema@quicknet.nl
locatieSt.Martinuskerk
plaatsWestwoud (Noord-Holland)
postcode16
bisdomHaarlem-Amsterdam
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl