Vandaag is zondag 15 september
Onze Lieve Vrouw van Smarten
 

categorie categorie Ontmoeting
ontmoeting
wanneerzaterdag 12 september 2009    Evangelie van 2009-09-12
 titelRorate ontmoetingsdag
beschrijving

Rorate bestaat 10 jaar en viert dit op 12 september

Op zaterdag 12 september a.s. bent u welkom in de Abdij van de Norbertijnen in Postel.

De leden van Rorate, hun partners en andere belangstellenden kunnen elkaar daar ontmoeten. Voor een praatje, een hapje en een drankje, maar ook voor enige bezinning en reflectie. De prachtige omgeving van de eeuwenoude abdij in Postel staat er garant voor.

Geplande activiteiten:

V.a. 11:00 uur: ontvangst in de ontmoetingsruimte van de abdij.
Bezoekers worden welkom geheten in de ontmoetingsruimte en kunnen daar kennismaken met bestuurders, moderatoren, redactie, overige medewerkers van Rorate en de aanwezige leden.

11:30 uur Kerkdienst Abdij:
Trouw aan de traditie van de reguliere kanunniken, wordt in de abdijgemeenschap het getijdengebed gezongen. De Joden kenden al zeven momenten per dag waarop ze zich biddend tot God keerden. De eerste christenen namen dit getijdengebed van hen over. De contemplatieve gemeenschappen (monniken en monialen) hebben dit ritme van zeven gebedsmomenten bewaard. In de Norbertijnerorde, die contemplatie verenigt met het apostolaat naar buiten, worden alleen de drie belangrijkste getijden gebeden: de lauden (het morgengebed), de nonen (het middaggebed) en de vespers (het avondgebed). De eucharistie is geplaatst op het middaguur, het middelpunt van de dag, zodat duidelijk wordt dat dit de bron is van waaruit al het andere, het gemeenschapsleven en het apostolaat, voortvloeit. Aangezien voor de Norbertijen de liturgie het eerste apostolaat is, zijn wij van harte uitgenodigd voor de gemeenschappelijke liturgische viering om samen God te loven en onze intenties aan Hem op te dragen.

12:30 uur: Eucharistieviering Rorate
Voorganger in de eucharistieviering is de Bisschop van Breda: Mgr. H. vd Hende.

Wij nodigen RK priesters en diakens uit te komen concelebreren/assisteren. Aanmelden bij Wil Keurentjes.

Tijdens deze viering wordt het orgel bespeeld door Stephan van de Wijgert.

13:45 uur. Gezamenlijke broodmaaltijd in de ontmoetingsruimte.

14:30 uur: Gezamenlijke bijeenkomst met als thema
“Missionering anno 2009”
Inleiding door Bisschop H vd Hende daarna discussie over
“De toekomst van Rorate”:Het bestuur, de moderatoren en redactie geven uitleg en beantwoorden vragen over de toekomst van Rorate en alle activiteiten. Voorzitter Joost Middehoff.

Tussen 15:30 tot 17:30 uur kan men in de kerk terecht voor meditatie en gebed.
De kapel van het gastenkwartier is de gehele dag toegankelijk voor persoonlijk gebed.


15:30 uur: TRIO C TOT DE DERDE.
De muzikale gezelligheid komt van het TRIO C TOT DE DERDE die deze middag een concert verzorgen. Binnen of buiten. De drie jonge musici Carel den Hertog (viool), Coos Lettink (accordeon) en Caspar Terra (klarinet) vormen samen Trio C tot de derde. Ze laten zich inspireren door klezmer, balkan- en zigeunermuziek. Door hun ontembare drang tot improviseren geven ze traditionele melodieën vaak bijzondere en onverwachte wendingen en creëren ze een uniek geluid. Al improviserend spelen de jongens niet alleen met elkaar, maar ook naar elkaar, door op speelse wijze elkaar muzikaal uit te dagen en te verleiden tot virtuositeit en lyrisch spel. Hun muziek geeft uitdrukking aan zowel euforische vrolijkheid als intens verdriet, en leent zich zodoende voor dansen, maar ook voor dromen. Spelen doen ze overigens overal; verjaardagsfeesten en bruiloften, herdenkingsbijeenkomsten en begrafenissen, theaters, kerken, festivals, in rokerige cafés en straten over de hele wereld. Wilt u kennismaken met dit trio en hun muziek klik hier.

17:00 uur. Afsluiting Rorate ontmoetingsdag.

18:00 uur. Vespers Abdij.

Overnachten:
Het centrum heeft ruim dertig kamers ter beschikking, waarvan negen tweepersoonskamers. Er is ook het nodige sanitair met enkele moderne doucheruimtes voorzien. In de recreatiezaal (met tv) kan men gezellig samenzijn en genieten van het Postelse abdijbier. Er is ook een eigen kapel aan het bezinningshuis die gebruikt kan worden voor persoonlijk gebed of voor vieringen in groepsverband. Als gast in de abdij, wordt er van je verwacht dat je regelmatig deelneemt aan de gebedstijden met de abdijgemeenschap.
Kosten: € 35,00 per persoon Inclusief avondmaal en ontbijt. Lakens meebrengen.
Reserveren via Gastenpater: Abdij Postel Abdijlaan 16 2400 Mol 014/37 81 21 gastenkwartier@abdijpostel.be

Eten:
In de Beiaard kan men voor een redelijke prijs eten en op het grote parkeerterrein staan verschillende frietkramen.

info

www.rknieuws.net
www.rorate.com/info.php?info_id=65

locatieNorbertijnenabdij Postel, Abdijlaan 16
plaatsPostel (België)
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl