Vandaag is donderdag 8 augustus  

categorie categorie Liturgie
liturgie
wanneerzondag 31 mei 2009    Evangelie van 2009-05-31
(1e Pinksterdag / Maria bezoekt haar nicht Elisabet)
 titelUitleg bij pinksteren
beschrijvingPinksteren komt eraan. Het minst bekende van de drie grote christelijke feesten wordt dit jaar op zondag 31 mei gevierd. Het is het feest waarop in de christelijke kerk gevierd wordt dat de Heilige Geest neerdaalde op de leerlingen van Jezus. De leerlingen trokken daarop de wereld in om de boodschap van Jezus verder uit te dragen. Pinksteren kan daarmee ook worden beschouwd als het geboortefeestje van onze kerk.

Zondagochtend 31 mei wordt het pinksterfeest dit jaar gevierd. In veel kerken is het een goede traditie dat katholieke en protestante kerken dit samen vieren. Zo ook in Haarlem Noord, waar de rooms-katholieke Mariakerk en Adelbertuskerk en de protestantse Immanuelkerk samen pinksteren vieren, dit jaar in de Adelbertuskerk.

Omdat Pinksteren voor velen onbekend en wellicht ook onbemind is organiseren de pastores en een aantal parochianen in de Adelbertuskerk aan de Rijksstraatweg 26 te Haarlem een uitleg over de viering, op zondagochtend. Deze uitleg bij de vieringen is met succes ook in de Goede Week georganiseerd. Dit wordt nu met Pinksteren herhaald. In de bijeenkomst wordt met elkaar besproken wat Pinksteren inhoudt, wat de symboliek is en waarom samen gevierd wordt en hoe dat gedaan wordt.

Nieuw deze keer is dat er niet alleen uitleg over Pinksteren wordt georganiseerd voor volwassenen, maar dat er ook een aparte bijeenkomst is speciaal voor kinderen. In deze uitleg wordt het Pinksterfeest voor de kinderen toegankelijk gemaakt en laten we zien wat het voor hen kan betekenen. Iedereen, jong en oud, is dus van harte uitgenodigd om vooraf aan de viering te komen praten over wat Pinksteren precies is. De bijeenkomst begint om 9.15 en vindt plaats in de Ontmoetingsruimte in de kerk. De viering begint drie kwartier later, om 10.00 uur.

infoJeroen Traudes
(023) 526 16 26
bestuur_trinity@zonnet.nl
www.adelbertusparochie.nl
locatieH. Adelbertuskerk, Rijksstraatweg 26
plaatsHaarlem (Noord-Holland)
postcode20
bisdomHaarlem-Amsterdam
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl