Vandaag is woensdag 14 augustus
Heilige Maximiliaan Kolbe
 

categorie categorie Festiviteit
festiviteit
wanneerzondag 14 juni 2009    Evangelie van 2009-06-14
(Vaderdag (B))
 titelBonifatiusfamiliedag
beschrijvingDe jaarlijkse Bonifatiusfamiliedag van het bisdom Groningen-Leeuwarden staat dit keer in het teken van de ontmoeting van bisschop De Korte met de gelovigen.

Sinds 13 september vorig jaar is mgr De Korte de trotse bisschop in dit mooie, noordelijke deel van het land. Deze jaarlijkse bisdomdag grijpt hij aan om persoonlijk met zoveel mogelijk mensen nader kennis te maken.

In vergelijking met andere jaren zijn er extra activiteiten voor gezinnen, kinderen en jongeren. De dag begint om 10.30 uur met een spetterende opening van dansgroep United. Vervolgens zijn er workshops voor kinderen en tieners. Voor volwassenen is er een speciale ontmoeting met de bisschop.

In de middag is er een processie vanaf de H. Bonifatiuskerk in Dokkum naar de Bonifatiuskapel waar om 14.00 uur de eucharistieviering zal plaatsvinden. Liefhebbers kunnen de dag beginnen met een bezinningstocht te voet van Oudwoude naar Dokkum.

Aan het eind van de dag wordt voor het eerst een bijzondere onderscheiding uitgereikt: de Bonifatiuspenning. Deze penning is bedoeld voor mensen die zich als vrijwilliger uitermate verdienstelijk hebben gemaakt voor de rooms-katholieke geloofsgemeenschappen in het bisdom Groningen-Leeuwarden.

infowww.bisdomgroningenleeuwarden.nl
locatieH. Bonifatiuskerk
plaatsDokkum (Groningen)
postcode91
bisdomGroningen-Leeuwarden
doelgroepGezin Gezin
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl