Vandaag is zondag 15 september
Onze Lieve Vrouw van Smarten
 

categorie categorie Bedevaart
bedevaart
wanneerzondag 21 juni 2009    Evangelie van 2009-06-21
(Vaderdag (NL))
 titelSacramentsprocessie St. Jacobsparochie
beschrijvingVoor het eerst in bijna een halve eeuw zal in de straten van de Antwerpse Sint-Jacobsparochie een Sacramentsprocessie uitgaan, na de Gregoriaanse Hoogmis van 10 uur op zondag 21 juni 2009. De aanvang is voorzien rond 11 uur.

Er wordt aan deelgenomen door verschillende groeperingen (o.a. Sacramentskapellen en Mariakapellen uit de hele stad, Ridders van het H. Graf, Ridders van de Constantiniaanse Orde van St.-Joris, een afvaardiging van de Confraternitas van St.-Ivo). De Stadstrommelaars zullen vooropgaan. Het geheel heeft de steun van de Bisschop en van het Kabinet van Schepen Heylen, die verantwoordelijk is voor de erediensten.

infoPastoor Mgr. dr. L. De Maere
Collegiale Kerk van St.-Jacob-de-Meerdere
Lange Nieuwstraat 73
2000 Antwerpen
03/232 10 32
jacobus.antverpiae@telenet.be
locatieSint-Jacobsparochie
plaatsAntwerpen (België)
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl