Vandaag is donderdag 8 augustus  

categorie categorie Bedevaart
bedevaart
wanneerzondag 31 mei 2009    Evangelie van 2009-05-31
(1e Pinksterdag / Maria bezoekt haar nicht Elisabet)
 titelBiddag Heiloo
beschrijvingSinds mensenheugenis wordt het Putje van Heiloo door pelgrims aangedaan. Niet verwonderlijk, want het is een aangename plaats die door velen ervaren wordt als troostrijk. Het lijkt wel alsof in Heiloo de hemel een beetje dichter bij de aarde komt. Maria, die hier aangeroepen wordt als Onze Lieve Vrouw ter Nood is de gastvrouw; het is haar bedevaartsoord. Voor devote en kleingelovige mensen is zij een weg naar gebed en vertrouwen. De meimaand is vanouds Mariamaand.

De laatste zondag van mei wordt in het bedevaartsoord groots en toch eenvoudig gevierd: 18.30 uur Rozenkrans, 19.00 uur feestelijke heilige Mis en aansluitend lichtprocessie (met kaarsen en Heiloolied) door het park. Biddend, zingend, hopend en gelovend kracht vinden om te leven! Iedereen is welkom. Bisschop Van Burgsteden is de voorganger in de heilige Mis samen met de aanwezige priesters. Deelname en toegang is vanzelfsprekend vrij.

info
locatieHeiligdom OLV ter Nood
plaatsHeiloo (Noord-Holland)
postcode18
bisdomHaarlem-Amsterdam
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl