Vandaag is zaterdag 10 augustus  

categorie categorie Lezing
lezing
wanneerdonderdag 11 juni 2009    Evangelie van 2009-06-11
(Sacramentsdag)
 titelBeyond Entertainment: Why Music Matters
beschrijvingHet Soeterbeeck Programma van de Radboud Universiteit Nijmegen organiseert de lezing 'Beyond Entertainment: Why Music Matters' door de Britse filosoof en publicist Roger Scruton, een scherpzinnig pleitbezorger van cultureel conservatisme. De lezing vindt plaats op donderdag 11 juni 2009, van 20.00 tot 22.00 uur in de Aula van de Radboud Universiteit Nijmegen, Comeniuslaan 2. De voertaal is Engels.

Goede muziek heeft méér te bieden dan alleen vermaak en ontspanning. Dat is de boodschap van Roger Scruton. Scruton verzet zich tegen de opvatting dat er geen wezenlijk onderscheid bestaat tussen hogere en lagere cultuur en dat alles een kwestie is van persoonlijke smaak. Goede literatuur, beeldende kunst en muziek hebben volgens hem veel te bieden aan esthetisch en intellectueel genoegen. Maar zij zijn alleen toegankelijk voor wie geleerd heeft zich dergelijke culturele uitingen eigen te maken. Dat vraagt moeite en doorzettingsvermogen. Hogere cultuur is die moeite waard. Want een goede samenleving heeft waardering voor en kennis van die hogere cultuur nodig.

Prof. Roger Scruton (1944) heeft gasthoogleraarschappen vervuld over de hele wereld. Momenteel is hij verbonden aan het Institute for the Psychological Sciences in Arlington (VS). Voor dit instituut doceert hij filosofie in Washington en Oxford. Hij publiceert frequent over filosofische en culturele onderwerpen.

Prof.dr. Wil Derkse, hoogleraar-directeur van het Soeterbeeck Programma van de Radboud Universiteit Nijmegen, is de gespreksleider.

Aanmelding
Deelname kost € 7,50. Medewerkers en alumnipashouders van de Radboud Universiteit Nijmegen betalen € 5,-. Studenten van de Radboud Universiteit Nijmegen hebben gratis toegang. Inschrijven is verplicht en kan via www.ru.nl/sp/scruton.

infowww.ru.nl/sp/scruton
locatieAula van de Radboud Universiteit Nijmegen, Comeniuslaan 2
plaatsNijmegen (Gelderland)
postcode65
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl