Vandaag is maandag 15 juli  

categorie categorie Conferentie
conferentie
wanneervrijdag 22 mei 2009    Evangelie van 2009-05-22
 titelMinisymposium Slevruike op de Plats
beschrijvingDe maand Mei is in onze cultuur vanouds de Mariamaand. Mede door actieve bedevaartgroepen ‘leeft’ Maria nog steeds op bijzondere wijze in onze geloofsgemeenschappen. Het Museum van de Vrouw in Echt heeft daarom een kleine expositie samengesteld over Maria onder de titel ‘Slevruike op de Plats’.

Deze wordt vrijdag 22 mei geopend met een minisymposium. Rainer Kanke, pastoor van Echt spreekt over de persoon Maria en Annie Schreuders gaat uit van Maria in de Volksdevotie in haar betoog. René Haustermans houdt een kort referaat over regionale Marialiederen. Tevens zullen bekende en minder bekende Marialiederen ten gehore worden gebracht.

De tentoonstelling en het symposium vinden plaats in Cultureel Centrum De Plats 1 in Echt, waar ook het genoemde museum gevestigd is. Kosten: € 7,50 (inclusief:entree koffie, thee, vlaai, een dagmap met een toepasselijk aandenken). Inschrijven is mogelijk via info@museumvandevrouw.nl of telefonisch (0475) 470 742.

info info@museumvandevrouw.nl
(0475) 470 742
locatieCultureel Centrum De Plats 1
plaatsEcht (Limburg)
postcode61
bisdomRoermond
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl