Vandaag is vrijdag 27 september  

categorie categorie Conferentie
conferentie
wanneerdonderdag 28 mei 2009    Evangelie van 2009-05-28
 titel Debat 'Europa: Waardenvol?'
beschrijvingMet Thomas von der Dunk, Kathalijne Buitenweg en bisschop Gerard de Korte onder leiding van Pauline Kuijper.

Plaats: Domkerk, Utrecht
Tijd: donderdag 28 mei 2009, 19.00-21.00 uur:

Het debat
De Europese Unie is te belangrijk om aan de politici over te laten. Vanuit
die overtuiging organiseren opinieblad VolZin, Stichting Oikos, Kerk in
Actie en de Domkerk aan de vooravond van de verkiezingen voor het Europees
Parlement een debat 'Europa: Waardenvol?'. Cultuurhistoricus Thomas von der Dunk spreekt over de ziel en waarden van Europa en de betekenis van die waarden voor het beleid. Von der Dunk is van mening dat ”het principiële zelfbeschikkingsrecht van het individu om het eigen leven naar eigen smaak in te richten” de kernwaarde van Europa vormt. En ook dat ”elke poging om de geschiedenis van Europa los te zien van het christendom” absurd is.

Von der Dunk zal weerwoord krijgen van bisschop Gerard de Korte en van
europarlementariër Kathalijne Buitenweg (GroenLinks). Vanzelfsprekend zullen
tijden het debat de grote uitdagingen van onze 21-ste eeuw ter sprake komen:
de mondiale economische crisis, de klimaatcrisis en de omgang met de
culturele en religieuze verscheidenheid. Het debat staat onder leiding van televisiepresentatrice Pauline Kuijper (RKK/Soeterbeeck) en wordt afgesloten door VolZin-redacteur Lisette Thooft.

Wanneer en waar
Het debat 'Europa: Waardenvol?' vindt plaats op donderdag 28 mei 2009, 19.00-21.00 uur, in de Domkerk, Achter de Dom 1, Utrecht. De kerk gaat open om 18.30 uur. Na afloop is er gelegenheid om na te praten onder het genot van een drankje.

Aanmelding en inlichtingen
De bijeenkomst is gratis toegankelijk voor alle belangstellenden. Men kan zich uiterlijk maandag 19 maart digitaal aanmelden op de website:
www.opiniebladvolzin.nl .

infowww.opiniebladvolzin.nl
www.waardenwijzer.nl
locatieDomkerk, Achter de Dom 1,
plaatsUtrecht (Utrecht)
postcode35
bisdomUtrecht
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl