Vandaag is woensdag 14 augustus
Heilige Maximiliaan Kolbe
 

categorie categorie Cultuur
cultuur
wanneervrijdag 19 t/m zondag 28 juni 2009    Evangelie van 2009-06-19
(Heilig Hart van Jezus)
 titelTentoonstelling 'Paulus'
beschrijvingSt Paulus, Op de weg naar Damascus ... Een nieuw leven begint.

In het kader van het Paulusjaar wordt in de OLVrouw Hemelvaart-St. Jozephkerk in Leiden een artistieke en culturele tentoonstelling gehouden die op vrijdag 19 juni wordt geopend.

Op 45 panelen, telkens voorzien van doorlopende uitleg, vertellen beroemde kunstenaars het verhaal van Saulus die Paulus werd. St.-Paulus is een van de belangrijkste en meest prominente figuren in de christelijke geschiedenis: een man die grote veranderingen meemaakte in zijn leven; zijn geschiedenis wordt verteld aan de hand van een prachtige reeks schilderijen van sommige van de grootste Europese kunstenaars, van foto’s en teksten. Naast de uitleg op de panelen zijn er gidsen beschikbaar die desgewenst een rondleiding geven.

De bezoeker volgt St.-Paulus langs kunstwerken van Caravaggio, Carracci, Rafael, El Greco, Velasquez, Rembrandt, Domenico, Guido Reni, Batoni en anderen.

Deze postertentoonstelling, die eerder al te zien was in Jeruzalem, Nazareth, Bethlehem, Damascus, Rome, Moskou en op Malta, werd samengesteld door de Franciscanen van het Heilig Land en de priesterfraterniteit van St.-Carolus Borromeus.

De tentoonstelling wordt op vrijdag 19 juni geopend met een inleiding van oa. J. van Keeken, vanaf 20.00 uur in de Ridderzaal (Alexanderstraat 1A, Leiden). Verder is de bezichtiging op zaterdag en zondag 20-21 en 27-28 juni van 14.00 tot 16.00 uur. De tentoonstelling tekent zo het einde van het St.-Paulusjaar op 29 juni 2009.

De toegang is gratis.

info opdewegnaardamascus@clnederland.org
pastoor J. Smith
jhsmithpr@gmail.com
www.itacaeventi.it/
locatieOLVrouw-Hemelvaart - St Josephkerk, Herensingel 3
plaatsLeiden (Zuid-Holland)
postcode23
bisdomRotterdam
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl