Vandaag is maandag 15 juli  

categorie categorie Muziek
muziek
wanneerdinsdag 26 mei 2009    Evangelie van 2009-05-26
 titelConcert Hayo Boerema
beschrijvingOp dinsdag 26 mei speelt Hayo Boerema in het kader van de ‘Orgelconcerten Zomerserie 2009 ’ een programma van Franse romantici op het Maarschalkerweerdorgel in de Sint Lambertuskerk. Hij speelt werken van Widor, Franck alsmede leerlingen van Franck en improviseert.

Hayo Boerema behoort tot de meest vooraanstaande organisten van Nederland en is in Rotterdam bekend als vaste organist van de Grote of Sint Laurenskerk. Hij treedt op in binnen- en buitenland en is een veelzijdig organist met groot talent voor improvisatie. Hiervoor behaalde hij al vele prijzen, de laatste in 2005 bij het Internationaal Orgelconcours in het Finse Kotka. Recent heeft hij onder het label Prestare een cd uitgebracht met werken van Charles-Marie Widor, gespeeld op het orgel van de Sint Laurenskerk.

Tijdens het concert in deze Zomerserie laat hij ook een werk horen van Widor, die tien orgelsymfonieën heeft geschreven. Hayo Boerema speelt uit de zesde symfonie het ‘Intermezzo’. Verder van César Franck het tweede Choral in b met als rode draad een passacaglia-thema. Het is een indrukwekkend stuk, dat Franck componeerde vlak voordat hij overleed. Boerema speelt tevens werken van leerlingen van Franck, namelijk Henri Büsser, Samuel Rousseau, Dynam-Victor Fumet en Joseph Guy-Ropartz.

De Sint Lambertuskerk aan de Oostzeedijk-Beneden 3 te Rotterdam-Kralingen opent haar deuren op dinsdag 26 mei om 19.30 uur en het concert begint om 20.00 uur. De toegang is vrij, maar een gift is uiteraard zeer welkom. Voor meer informatie kunt u terecht bij Cintha de Vreede van ‘Venster op muziek in de Lambertus’.

info(06) 27 53 68 59
locatieSint Lambertuskerk
plaatsRotterdam (Zuid-Holland)
postcode30
bisdomRotterdam
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl