Vandaag is zaterdag 10 augustus  

categorie categorie Liturgie
liturgie
wanneerzondag 10 mei 2009    Evangelie van 2009-05-10
(Moederdag)
 titelTridentijnse Mis St. Willibrordkerk
beschrijvingVanaf 19 april is er voorlopig iedere zondag om 17.30 uur een Tridentijnse Hoogmis, volgens de buitengewone vorm van de Romeinse ritus, in de St. Willibrordkerk te Utrecht. Pater Andreas Komorowski van de Petrusbroederschap (FSSP) celebreert deze H. Mis. Een keer per maand celebreert pater Knudsen (FSSP). Na afloop van de H. Mis is er gelegenheid om te biechten.

Tijdens de nieuwe proefperiode zal worden gepeild of er voldoende belangstelling is voor de klassieke Romeinse ritus. Wij hopen dat deze proef zal slagen en dat we, als kerkelijk centrum van de Vereniging voor Latijnse liturgie, beide vormen van de Romeinse ritus kunnen blijven aanbieden.

De St. Willibrordkerk kan bovendien zo een bescheiden bijdrage leveren aan de realisatie van de wensen die paus Benedictus XVI in het Motio Proprio Summorum Pontificum zo treffend heeft verwoord: dat aan gelovigen meer mogelijkheden worden geboden om de liturgie volgens het missaal van 1962 bij te kunnen wonen, dat dit bijdraagt aan de innerlijke verzoening binnen de Kerk en dat de beide vormen van het gebruik van de Romeinse ritus elkaar wederzijds bevruchten.

Beide vormen van dezelfde Romeinse ritus zijn voor ons gelijkwaardig. We willen deze in goede harmonie naast elkaar laten bestaan. Hopelijk biedt dit de garantie dat in het centrum van onze kerkprovincie voldoende draagvlak zal ontstaan voor de buitengewone vorm van de Romeinse ritus.

De Tridentijnse liturgie loopt inmiddels goed. De Gregoriaanse schola o.l.v. Arnoud Heerings verzorgt op een passende wijze de muzikale invulling. Graag willen we deze H. Mis dan ook onder de aandacht brengen van meer gelovigen.

infoEric Wolthuis
willibrordapostolaat@tele2.nl
info@sintwillibrordkerk.nl
locatieSint Willibrorduskerk, Minrebroederstraat 21
plaatsUtrecht (Utrecht)
postcode35
bisdomUtrecht
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl