Vandaag is zondag 14 juli  

categorie categorie Bezinning
bezinning
wanneerdinsdag 23 maart 2004    Evangelie van 2004-03-23
 titelHoe heiligen herkennen? Wie is wie?
beschrijvingHeiligen en zaligen: overal kom je ze tegen. Ze prijken op huisgevels en staan op glasramen, kapitelen, schilderijen en altaarstukken van kapelletjes en kerken. Ze beschermen steden , hospitalen en scholen. Ze verdwalen op de rommelmarkt en worden gekoesterd in musea en antiekzaken. Maar wie is wie? En waarom heeft de ene een rad en de andere een spade bij zich? Waarom houdt de ene een brandend hart vast en de andere een schaal met ogen? Hoe kan je ze dus herkennen?

Jo Claes, licentiaat Germaanse filologie en gevierd auteur weet raad. Hij is co-auteur van de DF-boeken Sanctus en Sancti, waarin hij meer dan 1000 heiligen de revue laat passeren. Hij zal aan de hand van tientallen dia’s, verhalen legendes en sprankelende anekdotes uitleggen hoe je op basis van attributen heiligen kan herkennen. Aarzel niet om uw eigen heiligenbeelden, -schilderijen of devotieprentjes van de zolder te halen: Jo Claes identificeert ze voor u. Wat u altijd al wilde weten over heiligen, maar nooit durfde te vragen!

De Davidsfonds-afdelingen Sinaai en Sint-Niklaas organiseren tijdens de Nacht van de Geschiedenis op dinsdag 23 maart om 19.30 uur een uitzonderlijke rondleiding met de spreker in de Catherinakerk op de Dries te Sinaai, met aansluitend een interactieve diapresentatie door de auteur van “Sanctus” en “Sancti” in de Conferentiezaal. DF-leden betalen 2 Euro, niet-leden 3 Euro. Iedereen van harte welkom!

infoRaf Demeyer (Sinaai) 03/296 31 58
Anny Van Damme (Sint-Niklaas) 03/776 66 23
locatieCatherinakerk op de Dries
plaatsSinaai (België)
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl