Vandaag is zondag 11 augustus  

categorie categorie Muziek
muziek
wanneerzondag 14 maart 2004    Evangelie van 2004-03-14
 titelConcert Schola Cantorum Brabantiae
beschrijvingHet Bijbels Museum exposeert het werk van de Della Robbia, een dynastie kunstenaars die leefden in de 15e en 16e eeuw. In dit kader wordt op een concert georganiseerd uitgevoerd door Schola Cantorum Brabantiae, a capella ensemble Oude Muziek o.l.v. Rebecca Stewart, programma met als thema ‘Florence’.

In de 14e eeuw werd Florence het centrum van een wereld die op zijn kop stond. De kerk was totaal verscheurd, de adel voerde oorlog, de burgers werden de nieuwe intelligentsia, de kunst bloeide als nooit tevoren. En iedereen zong de ballate of laude (in de Florentijnse taal!) die dit nieuwe humanistische tijdperk zo perfect weerspiegelde.

Dit gezongen programma plaatst de luisteraar in het midden van deze turbulente stad. Men hoort eerst de muziek en de passievolle teksten van de lauda-gezelschappen. Daarna wordt deze muziek nog een keer beluisterd, maar nú zoals het oorspronkelijk werd gecomponeerd. Met andere woorden, nu in dienst van de wereldlijke liefde. Dit heet de ballata- en madrigaal- kunst.

Het Schola Cantorum Brabantiae bestaat uit leerlingen van de Oude Ensemblezang opleiding van het Fontys Conservatorium.

Aanvang 14.30 uur. Prijs: concerten

infoYvonne Boon (020) 6242436 of yboon@bijbelsmuseum.nl
www.bijbelsmuseum.nl
locatieBijbels Museum. Herengracht 399-368
plaatsAmsterdam (Noord-Holland)
postcode10
bisdomHaarlem-Amsterdam
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl