Vandaag is zondag 11 augustus  

categorie categorie Bezinning
bezinning
wanneerzaterdag 20 juni 2009    Evangelie van 2009-06-20
(Onbevlekt Hart van Maria)
 titelNacht der Kerken: programma in Kralingen
beschrijvingOp zaterdag 20 juni a.s. vindt voor de tweede keer de Nacht der Kerken plaats. In 38 kerken door heel Rotterdam staan de deuren open voor een breed publiek met inspirerende programma’s. In Kralingen nemen de evangelische Broedergemeente, de protestantse Hoflaankerk en de katholieke Sint Lambertuskerk met enthousiasme deel aan dit evenement . Op één avond en in één wijk kunt u zich onderdompelen in de Antilliaanse, Surinaamse en Javaanse christelijke cultuur, in de drijfveren van Calvijn, in de liederen van Taizé, in de helende gregoriaanse gezangen. Bovendien kunt u de sfeer van deze drie prachtige, heel verschillende kerken van binnenuit ervaren.

De Evangelische Broedergemeente Rotterdam (EBGR) is een kleurrijke gemeenschap die u met open armen ontvangt. Bidden, zingen, samen op weg tussen de werelden in Surinaamse sfeer, ongedwongen en oprecht! Het Koor Gloria en Tienerkoor New-JoVo-Choir zingen voor en met u gospels. Later kunt u van Javaanse muziek genieten en van christelijke Antilliaanse liederen, gezongen door de Holland Methodist Church. De Stichting Spirit begeleidt met een positieve aanpak verschillende Surinaamse bevolkingsgroepen bij vragen over opvoeding, emancipatie en netwerken. Tijdens de Koto-show wordt de betekenis van de Surinaamse klederdracht uitgelegd. De avond wordt afgesloten met gebed.

In de Hoflaankerk ligt het accent op bezinning en ontmoeting. Er wordt verteld over Calvijn en Dominee Mark van Pelt houdt een hagenpreek op de stoep voor de kerk. Ook zijn Geneefse psalmen te beluisteren, uitgevoerd door organist Arjen Leistra. Daarnaast is er koormuziek en kunt u meezingen met Taizéliederen. Tenslotte kunt u in gesprek gaan over spiritualiteit en ethiek met gemeenteleden in groepjes van 10 tot 12 mensen. Het programma eindigt met muziek en avondgebed.

In de Sint Lambertuskerk staat het gregoriaans centraal. Deze vorm van muziek is van oudsher afkomstig uit de kloosters en is één van de oudste westerse muziekvormen. Er is een lezing over de expressiviteit van het gregoriaans en de gezangen zijn te beluisteren tijdens de eucharistie en in een concert door Vrouwenkoor ‘La Confiance’. Organist Eric Koevoets speelt orgelwerken, gebaseerd op gregoriaanse thema’s en Hilde de Wolf psalmvariaties voor blokfluitsolo, afgewisseld met declamaties van psalmen in de vertaling van Ida Gerhardt en Marie van der Zeyden. Tenslotte kunt u nogmaals genieten van gregoriaanse gezangen.

De Nacht der Kerken start om 18.00u. en eindigt om 23.00u. met een slotmanifestatie bij de Laurenskerk in het centrum van Rotterdam. Voor meer informatie en het volledige programma van alle deelnemende kerken kunt u terecht op de website www.nachtderkerken.nl of bij de kerken zelf.

infowww.nachtderkerken.nl
www.stichtingksa.nl
www.bisdomrotterdam.nl
locatiediverse kerken
plaatsRotterdam (Zuid-Holland)
postcode30
bisdomRotterdam
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl