Vandaag is zondag 14 juli  

categorie categorie Festiviteit
festiviteit
wanneervrijdag 3 t/m zondag 5 juli 2009    Evangelie van 2009-07-03
(Heilige Thomas)
 titelOpeningsweekend kapel OLV ter Hulpe
beschrijvingDe restauratie van de kapel O.L.Vrouw ter Hulpe is onlangs voltooid en dit wordt gevierd met een feestelijk openingsweekend dat start op vrijdag 3 juli om 18 uur. De kapel zal die avond reeds te bezichtigen zijn van 18 tot 19.30 uur.

Ook op vrijdag 3 juli wordt om 19.30 uur in de Salons Saint-Germain te Diksmuide een heerlijk all-in buffet aangeboden voor de prijs van 35 euro per persoon en 15 euro voor kinderen tot 12 jaar.
Gelieve op voorhand te reserveren door overschrijving op het speciaal rekeningnummer met vermelding van het aantal volwassenen en kinderen. Uw storting dient als reservatie. Kaarten kan men ook kopen bij Vincent Cauwelier (051/50 26 82), Esenweg 197, 8600 Esen-Diksmuide.

De opbrengst van deze avond zal gebruikt worden om de nog twee resterende beelden van de HH. Petrus en Paulus in de buitennissen van de kapel boven de ingang te plaatsen. Dan pas is de restauratie voltooid en wordt de kapel één van de mooiste in de Westhoek.

Op zondag 5 juli om 15 uur is er de plechtige eucharistieviering in de parochiekerk Sint-Pieter te Esen, waartoe u vriendelijk wordt uitgenodigd. Deze viering wordt voorgegaan door vicaris Koen Vanhoutte en opgeluisterd door het Sint Pieterskoor van Esen. Na de viering wordt het beeld van O.L.Vrouw ter Hulpe in processie naar de kapel gedragen. Daar krijgt het een vaste plaats in het koor. Na een korte plechtigheid in de kapel volgt de receptie in de feesttent, aan de overkant van de straat.

infoVincent Cauwelier
Esenweg 197
8600 Esen-Diksmuide
051/50 26 82
locatieKapel Onze Lieve Vrouwe Ter Hulpe
plaatsEsen (België)
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl