Vandaag is maandag 12 augustus  

categorie categorie Lezing
lezing
wanneervrijdag 8 mei 2009    Evangelie van 2009-05-08
 titelVianney jubeldag
beschrijvingMede namens Pastoor van der Vegt en diaken Van Koningsveld van het parochieverband zuid-west Salland nodigen wij u van harte uit voor de Joannes Vianneydag op 8 mei a.s.

Want het jaar 2009 is een extra feestelijk jaar voor de parochie-locatie H. Joannes Vianney .

Het is niet alleen feest omdat onze parochiekerk aan de Rielerweg 80 jaar geleden werd ingewijd, vooral ook is het feest ter ere van onze patroonheilige zelf, de H. Joannes Vianney, pastoor van Ars. Vanwege zijn 150ste sterfjaar is een jubeljaar afgekondigd, dat op 8 december 2008 van start gegaan is met de bedoeling om zijn leven en geschriften opnieuw onder de aandacht te brengen.

Aangezien hij ook de patroonheilige is van alle priesters heeft Paus Benedictus het Vianneyjubeljaar aangegrepen om ook het ‘Jaar van de Priester’ af te kondigen met als thema ‘Trouw aan Christus, trouw van de priester’ Vianney zelf zei over het priesterschap: “Ik wil graag harten voor de goede God winnen. Het is namelijk de priester die op aarde het werk van de verlossing voortzet. De priester is niet priester voor zichzelf. Hij is priester voor de mens.” Vanuit die houding werkte Vianney onvermoeibaar voor de bekering van de mensen, vooral door het sacrament van boete en verzoening.

Op 8 mei a.s. zal tijdens twee lezingen het geestelijke erfgoed van de pastoor van Ars vanuit de priesterlijke én diaconale hoek belicht worden en betekenis krijgen voor priester en mens anno 2009.

Programma
14.00 uurwelkom en opening Joannes Vianneydag
14.10 uurVianneylezing door pastoor G.M.J. van der Vegt
15.00 uurpauze met kofie/thee en muziek
16.00 uurVianneylezing door diaken M. van Koningsveld
17.00 uurmogelijkheid om aan een broodmaaltijd deel te nemen.
18.30 uurOpgave vooraf (vóór 5 mei) zeer gewenst:
19.00 uurPlechtige Eucharistieviering: ‘Hij die ons draagt en hoedt’
celebrant: pastoor G.M.J. van der Vegt
diaken M. van Koningsveld
m.m.v. Joannes Vianneykoor, Vigiliekoor, Vox Vivace

infoJos Egberts
(0570) 67 24 90

Mieke de Jong
(0570) 64 31 59
locatieparochielocatoe Joannes Vianney, Rielerweg 71
plaatsDeventer (Overijssel)
postcode74
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl