Vandaag is maandag 16 september  

categorie categorie Bezinning
bezinning
wanneerdinsdag 2 juni 2009    Evangelie van 2009-06-02
 titelMeditatief wandelen
beschrijvingPelgrimeren is van alle tijden. Niet iedereen heeft echter de gelegenheid om een lange pelgrimstocht te ondernemen. Om toch iets van de diepere betekenis van pelgrimeren op het spoor te komen, organiseert het Bezinningscentrum Abdij Herkenrode deze meditatieve wandeling.

In de voormiddag beluisteren we eerst Luc Herbots pr. die vanuit zijn rijke ervaring als pelgrim getuigt over de betekenis van het wandelen en pelgrimeren als geestelijk avontuur. In de namiddag wandelen wij van de Abdij Herkenrode naar de Kluis van Bolderberg (7,5 km).
De weg leidt doorheen een schitterend natuurgebied dat uitnodigt tot verstilling en verwondering.

Bij aankomst is er gelegenheid tot een gesprek met kluizenaar Willy Aerts. Voor de terugweg is vervoer voorzien.

Ieder die even afstand wil nemen van de dagelijkse beslommeringen om in de natuur op adem te komen en belangstelling heeft voor dit initiatief is van harte welkom.

Begeleiders

Luc Herbots pr. deken te Maasmechelen, begeleidde meerdere pelgrimstochten naar Assisi, Compostela en het Heilig Land.
Willy Aerts ondernam verschillende pelgrimstochten. Om de restauratie van de kluis te promoten, trok hij te voet naar Rome. Sinds december 2005 is hij kluizenaar in Bolderberg.

Datum: dinsdag 2 juni van 9.30 tot 17.30 uur
Kostprijs: 25 euro incl. warm middagmaal en koffiepauze

infoInschrijven: 011/22 12 33 of herkenrode.abdij.bezinningscentrum@skynet.be www.bezinningscentrumherkenrode.be
locatieAbdij Herkenrode
plaatsHerkenrode (België)
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl