Vandaag is woensdag 14 augustus
Heilige Maximiliaan Kolbe
 

categorie categorie Muziek
muziek
wanneervrijdag 15 mei 2009    Evangelie van 2009-05-15
(Gezinsdag)
 titelConcert Sancti Servatii
beschrijvingDe Cappella Sancti Servatii, het vaste koor van de Sint Servaasbasiliek te Maastricht, viert een heel jaar haar 200-jarig jubileum. De “Cappella” is opgericht op 24 december 1808 om de kerstvieringen toen feestelijk te kunnen begeleiden. Nu, tweehonderd jaar later doet zij dat nog steeds. En niet alleen de kerstvieringen maar elke zondag wordt door de Cappella tijdens de hoogmis in de Sint Servaasbasiliek een meerstemmige mis gezongen. Het is werkelijk uniek dat een kerkkoor al 200 jaar alle zondagen en hoogtijdagen van het kerkelijk jaar opluistert met meerstemmige missen. Het repertoire van missen dateert van de 16e eeuw tot heden.

Op 15 mei 2009 wordt het 200-jarig jubileumprogramma gevierd met het jubileumconcert in de St. Servaasbasiliek, aanvang 20.15 uur.

Door het jubilerende koor de Cappella Sancti Servatii zal dan worden uitgevoerd de Grosse Messe in F Moll van Anton Bruckner m.m.v. het Limburgs Symfonie Orkest.

Solisten zijn:
Claudia Couwenbergh sopraan
Lien Haegeman mezzo
Pascal Pittie tenor
Gilles van de Wouw bas

De algehele leiding is in handen van dirigent Peter Serpenti.

Kaarten zijn verkrijgbaar bij de Uitbalie Theater a/h Vrijthof, Maastricht.
Prijzen: € 27,50 (zichtplaatsen) en

infoMiriam van der Put
Lid PR commissie
(043) 363 33 50
locatieSt. Servaasbasiliek
plaatsMaastricht (Limburg)
postcode62
bisdomRoermond
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl