Vandaag is maandag 12 augustus  

categorie categorie Expositie
expositie
wanneervrijdag 8 mei t/m zaterdag 19 september 2009    Evangelie van 2009-05-08
 titelExpositie: Engelen bestaan
beschrijving

Iedereen weet wel van engelen, of je er nu in gelooft of niet. Maar het merkwaardige met engelen is dat ook als je er niet in wil geloven, je er altijd toch een beetje in gelooft. Je kunt immers nooit weten. Je hebt die omgang met en die kennis omtrent engelen immers al van kindsbeen af meegekregen,ook wel genoemd je “engelbewaarder”. Die engel die altijd bij je is en je tegen het kwaad wil beschermen.

Want zoals het met veel zaken gaat: als kind geloof je er meer in dan als volwassene. Maar dan bovendien: het is net alsof de engelen weer terugkomen: je hoort er de laatste tijd steeds meer over. Alsof we weer behoefte aan hen hebben.

Overal in de wereld komen er tentoonstellingen zoals onlangs in het Catharijne Museum in Utrecht, als nu ook in Workum. Omdat de mensen steeds met engelen bezig zijn geweest, zijn afbeeldingen van engelen altijd populair gebleven, zowel in de Oosters Orthodoxe kerk met al die prachtige iconen die zelfs bij ongelovigen zeer geliefd zijn, als in de Rooms Katholieke kerk met al die beelden en schilderijen van engelen. Zij waren altijd de brengers van goddelijke boodschappen en daarover zijn heel wat verhalen bekend. De boodschap met de aankondiging van de geboorte van Christus aan de Heilige Maagd, is wel de bekendste maar bepaald niet de enige.

Ook weten we dat er bij de engelen een rangorde bestaat met allerlei mooie namen: Cherubijnen, Serafijnen, aartsengelen, wraakengelen, gevallen engelen. Die rangorde is wel realistisch omdat de engelen ook wel de “hemelse heerscharen” zijn genoemd.

Museum kerkelijke kunst Workum
Openingstijden : 8 mei t/m 19 september
Maandag t/m zaterdag van 11.00 tot 17.00 uur

info

Pastoor Janning Stichting
pcnpostma@home.nl

locatieMuseum kerkelijke kunst Workum
plaatsWorkum (Friesland)
postcode87
bisdomGroningen-Leeuwarden
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl